Enerji verimliliği temalı resim ve öykü yarışması’nın kazananları belli oldu

Enerji verimliliği bilincini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen resim ve öykü yarışmasının kazananları belli oldu.

Enerji verimliliği temalı resim ve öykü yarışması’nın kazananları belli oldu
SONER OKUR
  • Yayınlanma2 Temmuz 2024 17:16

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından başvuru yapıldı. 53 ilden 1126 öykü ve 57 ilden gelen 2006 resim Millî Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen edebiyat ve resim öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından titizlikle değerlendirilerek kazananlar belirlendi.

Dereceye giren eserler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda sergilendi. Sergiye bakanlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Eserler, enerji verimliliğinin önemini vurgulayan yaratıcı ve etkileyici anlatımlarıyla büyük beğeni topladı. Bakanlık yetkilileri, öğrencilerin bu konudaki farkındalık düzeyinin ve sanatsal yeteneklerinin yüksek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi

Resim kategorisinde birincilik ödülünü Ordu Anafarta İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Beste Erfalay kazandı. İkincilik ödülünü Konya Selçuk BİLSEM 4. sınıf öğrencisi Hüma Akça alırken, üçüncülük ödülünü ise Trabzon Yeşiltepe İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Masal Gezmiş elde etti. Öykü kategorisinde ise birinci Bolu Gazipaşa Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Rana Atalay oldu. Kırıkkale Atatürk Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Zeynep Nur Eser ikinci olurken, Sinop Atatürk Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Haktan Emir Kızılkaya ise üçüncü oldu. Enerji verimliliği konusuna dikkat çekerek dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi.