Thermomix’in enerji verimliliği bağımsız testlerle tescillendi

Thermomix® TM6, yalnızca bugünün değil, geleceğin mutfaklarında da enerji tasarrufu ve verimliliğinin simgesi oluyor.

Thermomix’in enerji verimliliği bağımsız testlerle tescillendi
SONER OKUR
  • Yayınlanma2 Temmuz 2024 15:21

Almanya’daki bağımsız test enstitüsü tarafından, seramik ve indüksiyonlu ocak üzerinde pişirmeye göre daha az enerji tükettiği tescillenen TM6, 95 santigrat derecede yemeği pişirdiği hassas sıcaklık kontrolü ve yavaş karıştırarak pişirme fonksiyonlarıyla büyük bir fark yaratıyor. Patatesli ve brokolili somonu, en iyi alternatiften %50 daha az enerji kullanarak sadece 302,7 Wh enerji tüketerek pişiriyor.

Mutfakta devrim yaratan dijital mutfak aleti Thermomix® TM6, 20’den fazla mutfak aletinin işlevini tek bir cihazda sunuyor. Mutfaktaki işlerinizi kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmenize, sürdürülebilirlik için doğal kaynakların korunmasına ve ev ekonomisine ilk günden beri katkı sağlıyor.  Seramik ve indüksiyonlu ocak üzerinde pişirmeye göre daha az enerji tüketerek verimlilikte açık ara ilk sırada yer alan Thermomix, bu özellikleriyle çevre dostu bir ürün olarak tüm dünyada dikkat çekiyor.

Enerji tasarrufu sağladığı defalarca doğrulandı

Thermomix® TM6, Almanya’da ürün testi ve ürün belgelendirme ile kalite yönetimi sistemlerinin belgelendirilmesi konularında yetkin olan SLG Prüf- und Zertifizierungs-GmbH bağımsız test enstitüsü tarafından sertifika aldı. Vorwerk mühendisleri tarafından az enerji tüketerek yemek pişirdiği ve enerji verimliliği sağladığı defalarca doğrulanan Thermomix® TM6’nın üstün performansı böylece resmi olarak kanıtlandı.

Öncelikli olarak Vorwerk mühendislerinin Avrupa’da gerçekleştirdiği araştırma doğrultusunda, sıkça pişirilen üç tipik yemeğin dana gulaş (çorba), patatesli ve brokolili somon ile bolonez soslu makarna olduğu belirlendi. Ardından bağımsız test enstitüsü tarafından TM6’nın öne çıkan fonksiyonlarıyla seramik ve indüksiyonlu ocak üzerinde pişirmeye göre nasıl farklılaştığı ve ne kadar enerji tasarrufu sağladığı test edildi.

Elde edilen sonuçlara göre, Varoma pişirme yöntemine sahip olan TM6’nın, somon pişirirken sadece 302,7 Wh enerji tüketerek en iyi pişirme alternatifinden %50 daha az enerji kullandığı tespit edildi. Yavaş karıştırarak pişirme fonksiyonu kullanılarak hazırlanan bolonez soslu makarna ise 419,7 Wh enerji tüketerek, 648,4 Wh tüketen en iyi pişirme alternatifini geçti.

Thermomix® TM6’nın 95 santigrat derecede 3-4 saat boyunca yemeği pişirdiği buharda hassas sıcaklık kontrolü fonksiyonu ve yavaş karıştırarak pişirme fonksiyonlarının büyük fark yarattığı görüldü. Bu fonksiyonlar, her zaman sıcaklığı koruyor ve Rehberli Pişirme işlevi doğru yoğunluğu sağlayarak enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor.

Tüketicilerin daha çok dikkatini çekecek

Sürdürülebilir bir şirket olan Vorwerk, enerji tüketimini azaltmayı ve ürünlerinde enerji verimliliğini artırmayı her geçen gün daha fazla önemsiyor, bu doğrultuda ürün geliştirmelerine devam ediyor. Mutfaklarda artık enerji tasarrufu sağlamanın resmi bir yolu olan Thermomix® TM6, aldığı bu sertifika sayesinde satış danışmanları tarafından tüketicilere daha iyi ve şeffaf bir şekilde anlatılabilecek.