Schneider Electric, ‘Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri’ listesinde ilk sırada

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric, Time dergisi ve Statista tarafından hazırlanan “2024’ün Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri” listesinde birinci sırada yer aldı.

Schneider Electric, ‘Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri’ listesinde ilk sırada
SONER OKUR
  • Yayınlanma2 Temmuz 2024 15:17
  • Güncelleme2 Temmuz 2024 15:36

Bu takdir, Schneider Electric’in kendi emisyonlarını azaltma konusundaki iddialı hedeflerini, müşterilerine enerji verimliliğini artırmaları ve emisyonlarını azaltmaları konusunda yardımcı olma taahhüdünü de yansıtıyor.

Time ve Statista, 2024’ün en sürdürülebilir şirketlerini belirlemek için şeffaf, çok aşamalı bir metodoloji kullandı. Süreç, dünyanın en büyük ve en etkili 5.000’den fazla şirketinden oluşan bir havuzla başladı. Dört aşamalı bir değerlendirmeden sonra, nihai sıralama, sürdürülebilir olmayan endüstrileri eledi. Dış sürdürülebilirlik derecelendirmeleri, taahhütleri, kurumsal raporlama uygulamaları, çevresel ve sosyal performans göstergeleri gibi faktörleri dikkate aldı. Bu kapsamlı yaklaşım, 30’dan fazla ülkeden 500 şirketin sıralamasını oluşturdu.

Hem Time hem de Statista, Schneider Electric’in teknolojik uzmanlığını ve Schneider Sustainability Impact (SSI) programını vurguladı. Bu dönüştürücü program, şirketin 2021-2025 küresel sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik ilerlemesini sağlıyor, ölçüyor ve tüm çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) boyutlarını kapsayan altı uzun vadeli taahhüde katkıda bulunuyor. Bu ilerleme arasında, şirketin müşterilerine karbon emisyonlarını azaltmalarında yardımcı olmasıyla 2018’den bu yana 553 milyon ton karbondioksit (CO2) salımı engellendi.

Şirket, kendi tedarik zincirini dönüştürme konusunda da önemli ilerlemeler kaydetti. Schneider Electric’in en büyük 1.000 tedarikçisinin karbon emisyonları, programın başlangıcından bu yana %27 oranında azaldı. Ayrıca şirketin en stratejik tedarik zinciri ortaklarının %21’i, Schneider Electric’in iş standartlarını karşıladı.

“Dünyanın en sürdürülebilir şirketi olarak tanınmaktan inanılmaz derecede onur duyuyoruz” diyen Schneider Electric CEO’su Peter Herweck, “Bu başarı, sürdürülebilirliğe olan sarsılmaz bağlılığımızın bir kanıtıdır ve her şeyin içine entegre edilmiştir. Kararlarımızda ve günlük operasyonlarımızda çevreyi, toplumu ve iyi yönetişimi dikkate alıyoruz. Bu nedenle, sürdürülebilirlik hedeflerimizde daha fazla ilerleme kaydetmek ve herkesin olumlu ve kalıcı bir etki yaratmaya katkıda bulunmasını sağlamak için çok çalışıyoruz.” ifadelerine devam etti.

Schneider Electric, aynı zamanda Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’nde 13 yıl üst üste yer aldı. Sektöründe 1 numara olarak sıralanan Schneider Electric, Avrupa endeksinde de sıralandı. Bu başarı, sürdürülebilirliğin stratejisinin merkezinde yer aldığı güçlü çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansını yansıtıyor.