Legrand Elektrik, İSO 500 listesinde 36 sıra yükseldi

Bina, elektrik ve dijital altyapıları için ürün ve sistemler konusunda uzman olan Legrand Grup’un bünyesinde Legrand, İnform ve Estap şirketleri ile Bticino markasını barındıran Legrand Türkiye Grubu şirketlerinden Legrand Elektrik Sanayi A.Ş, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında bu yıl da yer aldı.

Legrand Elektrik, İSO 500 listesinde 36 sıra yükseldi
SONER OKUR
  • Yayınlanma27 Haziran 2024 08:44
  • Güncelleme27 Haziran 2024 08:49

2023 yılındaki net satışlar temel alınarak hazırlanan listede yer aldıkları için oldukça mutlu olduklarını belirten Legrand Türkiye Grubu Ülke Müdürü ve CEO’su Levent Ilgın, “Bu yıl 36 sıra yükselip 400. şirket olarak büyük bir başarıya imza attık. Legrand Gebze fabrikamızda 2024 ortası itibarıyla 8 milyon euro değerinde makine-üretim parkuru ve altyapı yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Stratejik yatırım planlarımızı devam ettirerek Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük 500 şirketini ortaya koyan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırması sonuçlandı. Listede bu yıl da yer alan bina, elektrik ve dijital altyapıları için ürün ve sistemler konusunda uzman olan Legrand Grup’un bünyesinde Legrand, İnform ve Estap şirketleri ile Bticino markasını barındıran Legrand Türkiye Grubu şirketlerinden Legrand Elektrik Sanayi A.Ş, 36 sıra yükselerek Türkiye’nin 400. büyük sanayi kuruluşu oldu. Legrand Türkiye Grubu Ülke Müdürü ve CEO’su Levent Ilgın, “Legrand Gebze fabrikamızda 2024 ortası itibarıyla gerekleştirdiğimiz 8 milyon euro değerindeki yatırımımızla Legrand Grup’taki varlığımızı da bir üst boyuta taşımaya devam ediyoruz. Yatırımlarımızla ilave istihdam olanakları oluşturmaya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

İstihdam Sayısı Yüzde 12’nin Üzerinde Artış Gösterecek

Legrand Türkiye Grubu şirketlerinden Legrand Elektrik İSO 500 listesinde 36 sıra yükselerek 400. sırada yerini aldı. Bünyesinde Legrand, İnform, Estap şirketleri ile Bticino markasını barındıran Legrand Türkiye Grubu, Gebze’deki iki fabrika ve Ümraniye’deki Genel Müdürlük binasıyla birlikte 3 kampüse ek, bölge müdürlükleri ile toplamda 2.000’in üstünde çalışanıyla hizmet veriyor. 2024 yılında 3,5 milyon euroluk yeni yatırım bütçe planlamasıyla birlikte Legrand Türkiye Grubu’nun istihdam sayısının yüzde 12’nin üzerinde artması bekleniyor.

“Stratejik Yatırımlarımızla Büyümeye Devam Edeceğiz”

2023 yılındaki net satışlar temel alınarak hazırlanan İSO 500 Listesi’nin sonuçlarını değerlendiren Legrand Türkiye Grubu Ülke Müdürü ve CEO’su Levent Ilgın, “Legrand Türkiye Grubu olarak Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde 36 sıra yükselerek 400. sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz. Legrand Gebze fabrikamızda 2024 ortası itibarıyla 8 milyon euro değerindeki yatırım planımızı hayata geçirdik. Gebze’deki fabrikamızda açılışını yaptığımız makine ve üretim parkuru, ürün çeşitliliğimizi ve üretim kapasitemizi artırmak adına önemli bir adım. Türkiye’de üretmeye başlayacağımız koruma ürün gruplarına yönelik yatırımlarımızla birlikte hem kapasitemizi hem de üretim süreçlerimizde verimliliği artırdık. Verimlilik ve kalite artırıcı yatırımlarımızı ise her yıl bütçe döneminde stratejik hedeflerimizle uyumlu olarak planlıyoruz ve ekiplerimizle hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da stratejik yatırım planlarımız devam edecek. Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşlarının listelendiği İSO 500’deki değerli konumumuzu çalışanlarımızın gayret ve emeklerinin bir göstergesi olarak görüyoruz.” ifadelerinde bulundu.