HT Solar, yeni nesil güneş panellerini Intersolar Fuarı’nda sergileyecek

Türkiye’nin önde gelen güneş paneli üreticilerinden HT Solar, Almanya’da düzenlenecek Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi fuarı Intersolar Europe 2024’te son teknolojiye sahip TOPCON, Agri PV ve esnek panellerini sergilemeye hazırlanıyor.

HT Solar, yeni nesil güneş panellerini Intersolar Fuarı’nda sergileyecek
SONER OKUR
  • Yayınlanma13 Haziran 2024 12:50

Dünyanın dört bir yanından katılımcıları bir araya getiren güneş enerjisi sektörünün önde gelen fuarlarından Intersolar Europe, 19-21 Haziran tarihleri arasında, Almanya’nın Münih kentinde kapılarını açıyor.

Uzman kadrosu ve son teknolojiye sahip ürünleriyle fuara katılmaya hazırlanan HT Solar, fuarda yapacağı görüşmelerle ihracat hacmini artırarak Türkiye ekonomisi için daha fazla katma değer üretmeyi hedefliyor.

Yıllık 2 GW’lık güneş paneli üretim kapasitesiyle başta ABD ve Avrupa olmak üzere birçok ülkenin önemli çözüm ortağı olan HT Solar, Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi fuarı olarak gösterilen Intersolar’a yeni nesil TOPCON güneş paneli, Avrupa’da ilk kez sergileyeceği yeni ürünü esnek panel ve agrivoltaik tarıma yönelik geliştirdiği yeni paneli Agri PV ile katılıyor.

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, Intersolar fuarına katılımları ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine Türkiye’de üretilmiş güneş panellerini ihraç ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi:

“Her geçen gün küresel iklim krizinin daha da arttığı dünyamızın geleceği bizim ellerimizde bulunuyor. Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak için tüm dünyanın yenilenebilir enerjiye yönelmesi artık bir zorunluluk haline geldi.  Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak için 2016 yılında çıktığımız bu yolda temiz ve sonsuz bir kaynak olan güneş enerjisini en verimli şekilde kullanıcılarımıza sunuyoruz. Türkiye’de 2 GW’lık kurulu gücümüz, ABD’ye ise yıllık 1 GW’lık ihracatımızla sektörde öncü konumumuzu sürdürürken Intersolar fuarı ile Avrupa’daki iş birliklerimizi de artırmayı hedefliyoruz. 2015’ten bu yana Bloomberg New Energy Finance tarafından güneş paneli üreticileri için hazırlanan prestijli TIER-1 listesinde yer alan bir firma olarak Avrupalı ülkelerin ihtiyaçlarını en güvenilir şekilde karşılayacağımıza inanıyoruz. Bu fuardan elde edeceğimiz verimli sonuçlar ile hem dünyamızın geleceğine hem de Türkiye’mizin ekonomisine can katacağız.”

HT Solar Güvencesiyle Özel Çözümler 

HT Solar’ın Intersolar fuarında sergileyeceği TOPCON teknolojisine sahip güneş panelleri, kullanıcılara yüksek performanslı ve daha verimli enerji üretimi fırsatı sunuyor. TOPCON paneller üst düzey anti-PID özelliği, çift yönlü enerji üretim performansı, mükemmel düşük ışık performansı ve daha düşük güç kaybı ile günümüzün en ileri güneş paneli teknolojisi konumunda bulunuyor. Öte yandan HT Solar, PERC panellere kıyasla TOPCON güneş panellerinden %2 daha fazla enerji üretmeyi başararak farkını ortaya koydu.

Partner firması Fellow Enerji ile esnek panellerin Türkiye’de seri üretimini başlatan ilk firma unvanını kazanan HT Solar, bu ürünü de Türkiye’de ve tüm dünyada satışa sunarak güneş panellerinin kullanım alanlarını genişletiyor. Diğer panellere göre çok daha hafif ve kurulumu kolay olan esnek paneller; başta statik açıdan yetersiz çatılar ve membran çatılar olmak üzere bungalov, karavan, tekne, yat, otobüs ve araba gibi platformlara yönelik geliştirildi. Estetik görüntüsü ile birçok platforma uyum sağlayan esnek paneller, Intersolar ile ilk kez Avrupa’da sergileniyor.

HT Solar’ın en yeni ürünü olan agrivoltaik tarıma yönelik geliştirdiği Agri PV panel ise tarımdaki maliyetleri azaltırken üstün bir verimlilik sunuyor. Yüksek ışık geçirgenliği sayesinde verimli tarımsal üretim ve enerji üretiminin aynı anda mümkün kılan bu panel, sürdürülebilirliği en üst düzeye taşıyor.