Hidrojen ekosistemi büyük bir hızla gelişiyor

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Haziran ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, “Çalık Enerji” ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hidrojen ekosistemi büyük bir hızla gelişiyor
SONER OKUR
  • Yayınlanma12 Haziran 2024 13:37
  • Güncelleme12 Haziran 2024 13:38

H2DER Başkanı Yusuf Günay toplantıda yaptığı konuşmada, yeşil hidrojen konusunda, enerji uzmanları, ülkemizin enerjide en ileri firmaları, üniversiteler ve STK’ların H2DER çatısında buluştuğunu vurguladı.

Günay: “Geçtiğimiz ay ikinci yılımızı gride bıraktık. “Hydrogen Europe” ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) gibi yapılara üye olduk. Hidrojen Görev Gücü oluşumunda yer aldık. Çok sayıda konferans, seminer, zirve ve toplantı ile ulusal/uluslararası entegrasyon için çabaladık. Üyemiz Marmara OSB içinde bir Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kuruyoruz. Farklı OSB’lerde iş birliği çalışmalarımız, AB ve TÜBİTAK projelerinde paydaşlığımız var. Hidrojene özel bir otorite, özel hidrojen ihtisas bölgeleri ilan edilmesi, elektrolizör üretiminin HAMLE programına dahil edilerek yerli elektrolizör üretiminin teşvik edilmesi, ilgili mevzuatın hızla oluşturulması gibi ana taleplerimizi ilgili platformlarda dile getiriyoruz. Üyelerimizle güçlü bir bilgi ağı oluşturduk. Ülkemizin geleceği için çalışıyoruz.” dedi.

“YEŞİL HİDROJENİN ÜLKEMİZ ENERJİ EKOSİSTEMİNDEKİ VARLIĞI ÖNEMLİ”

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise konuşmasında, “Enerji Bakanlığımız ve EPDK liderliğinde hidrojen ekosistemi ülkemizde büyük bir hızla gelişiyor. Bu sebeple Üyesi bulunduğumuz H2DER’in çalışmalarını dikkatle izliyor ve önemsiyorum. EPDK Kurucu Başkanı ve H2DER Başkanı Yusuf Günay’ın liderliğinde derneğin güçlü katılımcıları ve yönetimi ile, yeşil hidrojenin ülkemiz enerji ekosistemine ve global çalışmalara entegre olacağına inanıyorum ” diye konuştu.