EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli: “Hedefimiz EÜAŞ’ı dünyanın sayılı yenilenebilir enerji şirketleri arasına taşımak”

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Zafer Benli EÜAŞ’ın yenilenebilir enerjide daha büyük bir kurulu güce sahip olmasını ve dünyanın sayılı yenilenebilir enerji şirketlerinden birisi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli: “Hedefimiz EÜAŞ’ı dünyanın sayılı yenilenebilir enerji şirketleri arasına taşımak”
SONER OKUR
  • Yayınlanma11 Haziran 2024 22:40

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) tarafından düzenlenen Türkiye’de Enerji Dönüşümü: Hedef 2053 programına EÜAŞ ev sahipliği yaptı. EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzzet Arı’nın konuşmacı olarak katıldığı program ülkemizin “2053 Net Sıfır Emisyon Hedefini” ele aldılar.

Türkiye’nin enerji eylem planını katılımcılarla paylaşan EÜAŞ Genel Müdürü Benli, 2035 yılına kadar kurulu gücümüz içerisindeki yenilenebilir enerji payının yüzde 65’e, üretim payının ise yüzde 55’e yükseleceğini söyledi.

GÜNEŞ GÜCÜMÜZÜ 3’E, RÜZGAR GÜCÜMÜZÜ DE 2’YE KATLAYACAĞIZ

“Bir başka değişle güneş gücümüzü 3 katına, rüzgâr gücümüzü ise 2 katına çıkaracağız.” Diyen Benli, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu an Türkiye’nin kurulu gücü 110 bin MW’a ulaştı. Ülkemizin yüksek kapasitesine, birikim ve medeniyet mirasına uygun şekilde yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. EÜAŞ ailesi olarak da hedefimiz, yenilenebilir enerjide bugünkünden daha büyük bir kurulu güce sahip olmak. EÜAŞ’ı dünyanın sayılı yenilenebilir enerji şirketlerinden birisi haline getirmek. Bu vizyonla, bütün çalışma arkadaşlarımın katkısıyla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNDE “ADİL GEÇİŞ” SAĞLANMALI

Program kapsamında Türkiye’de Enerji Dönüşümü: Hedef 2053 başlıklı sunum yapan Doç. Dr. İzzet Arı da Avrupa Yeşil Mutabakatı sonrası ortaya çıkan enerji dönüşüm sürecini değerlendirdi. Geçiş sürecini istihdam boyutuyla ele alan Arı, sosyal sorunlara yol açmayacak bir yol haritası çizilmesi gerektiğinin bilinciyle, geçişten etkilenecek çalışanların mağdur edilmeyeceği bir süreç yönetimi gerektiğini vurguladı.