‘Sektöre sunduğumuz yenilikleri ziyaretçilerimiz ve sektör temsilcileri ile buluşturduk’

M Oil ve Valvoline markalarıyla Automechanika İstanbul 2024 fuarında yer alan GüzelEnerji’nin Genel Müdürü Mahmut Çil Enerji Petrol Gaz’ın sorularını yanıtladı.

‘Sektöre sunduğumuz yenilikleri ziyaretçilerimiz ve sektör temsilcileri ile buluşturduk’
SONER OKUR
  • Yayınlanma10 Haziran 2024 11:38

OYAK Grubu çatısı altında faaliyet gösteren GüzelEnerji, madeni yağlar markaları M Oil ve Valvoline’ın yenilikçi ürünleriyle Automechanika İstanbul 2024’te yer aldı. 23-26 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen fuarda GüzelEnerji, binek ve ticari araçlar, tarım araçları, motosiklet motorları, deniz yağları, endüstriyel yağlar ve gresler gibi geniş bir yelpazedeki madeni yağlar ürünlerini ve pazarda fark yaratan hizmetlerini tanıttı.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan ve fuarda madeni yağların üretimden ihracata her alandaki kritik önemine dikkat çektiklerini belirten GüzelEnerji Genel Müdürü Mahmut Çil; “Bu yıl M Oil markamızla fuarda, GüzelEnerji’nin inovasyon, ArGe ve üretim gücünü görünür kılan dört yeni ürünümüzü katılımcıların beğenisine sunduk” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZ MADENİ YAĞ ÜRETİMİ VE İHRACATINDAKİ İDDİASINI HER GEÇEN GÜN ARTIRIYOR”

Automechanika İstanbul 2024 fuarına hangi markalarla katıldınız?

Bu yıl madeni yağlar alanında sektörümüzü ileri taşıyan markalarımız M Oil ve Valvoline ile fuarda yer aldık. Madeni yağlar bugün mobiliteden sanayiye pek çok alanda stratejik bir öneme sahip. Ülkemiz de madeni yağ üretimi ve ihracatındaki iddiasını her geçen gün artırıyor ve uluslararası arenadaki rekabet gücüne güç katıyor. Bu gelişime öncülük eden kurumlardan biri olarak Automechanika İstanbul Fuarı’nda her iki markamızla sektöre sunduğumuz yenilikleri ziyaretçilerimiz ve sektör temsilcileri ile buluşturduk.

“M OIL MARKAMIZ SEKTÖRDEKİ BAŞARI ÇITASINI SÜREKLİ YÜKSELTİYOR”

M Oil ve Valvoline markalarının ürünleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Türkiye’nin güvenilir ve kaliteli madeni yağ ihtiyacına yanıt sunuyor. 2020 yılından bu yana GüzelEnerji çatısı altında dönüşen ve yenilenen markamız, bugün binek araçlardan ticari ve tarım araçlarına, deniz yağlarından endüstriyel yağlar ve greslere kadar geniş bir yelpazede müşterilerimize yenilikçi ürünler sunuyor. Bu ürünlerimiz GüzelEnerji olarak kalite, çevre ve inovasyon odağında sürekli geliştirdiğimiz üretim kabiliyetlerimizi yansıtıyor. Uluslararası standartlarla uyumlu üretim ve operasyonel süreçlerle M Oil markamız sektördeki başarı çıtasını sürekli yükseltiyor. Bu da tercih edilme oranlarına yansıyor ve M Oil markamız, yolculuğuna tarihi satış rekorları ile devam ediyor.

Valvoline markamızı ise geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz stratejik bir iş birliği ile müşterilerimizle buluşturmaya başladık. Bildiğiniz üzere Valvoline, dünyanın ilk motor yağı markası ve bugün 140’tan fazla ülkede güçlü bir operasyon ağına sahip. Markanın Türkiye’deki geçmişi ise 1970’li yıllara dayanıyor. Biz bu yeni dönemde M Oil ürün gamımızı tamamlayıcı bir şekilde, Valvoline’in premium, yenilikçi ve kaliteli ürünlerini müşterilerimize sunuyoruz. Kısa sürede marka bilinirliğinde yarattığımız artışla Valvoline’in daha geniş kitlelerle buluşmasına hizmet ediyoruz.

Bu iş birliğimiz Valvoline’in Türkiye ve KKTC’de münhasır ülke distribütörlüklerinin yanı sıra üretim operasyonlarını da kapsıyor. Önemli bir fabrika yatırımı ile Valvoline’i Türkiye’de üretip hem ülkemizin ihtiyacını karşılamaya hem de ihracat performansımızı güçlendirmeye hazırlanıyoruz.

“DÖRT YENİ ÜRÜNÜMÜZÜ KATILIMCILARIN BEĞENİSİNE SUNDUK”

Fuardaki en yeni ürününüz neydi?

Bu yıl M Oil markamızla fuarda, GüzelEnerji’nin inovasyon, Ar-Ge ve üretim gücünü görünür kılan dört yeni ürünümüzü katılımcıların beğenisine sunduk.

Bu ürünlerden Grado Hybrid 0W-20, yeni nesil hibrit binek araçlar için özel olarak geliştirilmiş tam sentetik bir motor yağı. BOA Ultra Max CK-4 15W-40 ürünümüzü dizel partikül filtreli (DPF), ultra yüksek performanslı Euro V ve VI yeni nesil motorlar için üretiyoruz. Grado TOP UP tamamlama yağımız ise 0W30 viskoziteli olmasının yanı sıra farklı viskozite derecesine sahip her çeşit binek motorlar için tamamlama yağı olarak kullanılabiliyor. Tamamlama yağı, hangi spesifikasyona sahip olursa olsun, otomobildeki eksilen motor yağının yerine maksimum bir litre Grado TOP UP eklenerek yakın zamandaki yağ değişimine kadar motorun korunabilmesine yardımcı oluyor. M Oil Sentetik Dişli Yağı 220 de özel olarak geliştirilmiş sentetik dişli yağımız. Ağır çalışma koşullarında ekipmanların ömrünü uzattığı gibi, yüksek sıcaklık ve oksidasyon koşullarında temiz dişli performansı ve uzun süreli aşınma koruması sağlıyor.

Her biri alanında fark yaratacak bu ürünlerin ortak özellikleri ise müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına yanıt sunma kabiliyetleri ve verimlilik özellikleriyle çevreye sundukları değer.

“SEKTÖREL GELİŞİME YÖN VEREN BİR ATILIM İÇERİSİNDEYİZ”

Fuarda öne çıkan hedefleriniz neydi?

Automechanika İstanbul 2024’te madeni yağ alanındaki üretim, satış ve ihracat gücümüzle yer aldık. Sektör paydaşlarımıza bu alandaki sürdürülebilir başarı ve gelişim kararlılığımızı yansıtan ürün ve hizmetlerimizi tanıtmaya odaklandık. 2023’teki Valvoline stratejik ortaklığımız ile birlikte sektörel gelişime yön veren bir atılım içerisindeyiz. Bunu sahadaki geniş ürün portföyümüz ve yenilikçi çözümlerimizle kanıtlıyoruz. Fuarda ise bu başarılarımızın üzerine inşa edeceğimiz yenilikleri konuştuk. Böylece sektörümüzü ileri taşımanın ve ülkemize sunduğumuz katkıyı zenginleştirmenin yeni yollarını belirleyeceğiz.

‘VALVOLİNE MADENİ YAĞLARININ TÜRKİYE’DE LİSANSLI ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ’

Madeni yağlar pazarındaki durumunuzla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bahsettiğim gibi M Oil Madeni Yağlar, 2020’den bu yana GüzelEnerji çatısı altında, OYAK’ın değer odaklı stratejik yaklaşımıyla güçlü bir büyüme sergiliyor. Markamız son üç yılda yüzde 170 gibi oldukça yüksek bir büyüme performansına imza attı. Müşterilerimizle kurduğumuz güven odaklı bağlar da bu dönemde güçlendi. Bu da M Oil markasının bilinirliğine yansıyor.

Valvoline markamız ile bu başarıyı derinleştirmeyi hedefl iyoruz. Bu prestijli ürün ailesi sayesinde M Oil markamızı tamamlayıcı bir şekilde, üst segment binek, ticari otomotivde ve endüstride ürün hacmimizi genişletiyoruz. Valvoline’in yenilikçi ve kaliteli portföyünden ilk aşamada yaklaşık 75’in üzerinde ürünü, 110 farklı ambalaj ile ülkemiz ve bölgemizin hizmetine sunduk. İlerleyen zamanlarda kademeli olarak sektörün ihtiyacı olan ilave ürün gamını eklemeye devam edeceğiz. Bizim için önemli olan bir diğer konu da üretim kabiliyetimize yatırım yapmak. Valvoline ürünlerini bu yıl mevcut üretim tesisimizde üretmeye hazırlanıyoruz. Yatırım süreci devam eden yeni üretim tesisimizde ise bu çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşıyacak ve Valvoline madeni yağlarının Türkiye’de lisanslı üretimine başlayacağız.

Tüm bu çalışmalarımız sektördeki konumumuza da yansıyor. PETDER verilerine göre, 2023 yılında ülkemizde madeni yağ pazarındaki büyüme yüzde 17,7 oranında gerçekleşirken, biz markalarımızla yüzde 29,5 oranında büyüme gösterdik. İnanıyoruz ki 2024’teki atılımlarımızla bu başarılara yenilerini ekleyeceğiz.