Akaryakıt istasyonlarında perakende devrimi

Son dönemde, artan rekabet ortamının da etkisiyle akaryakıt dışı satışlar, istasyonlar için daha da önemli hale geldi.

Akaryakıt istasyonlarında perakende devrimi
SONER OKUR
  • Yayınlanma10 Haziran 2024 10:05

Sektörün önde gelen markalarının temsilcileri, konuyla ilgili olarak görüşlerini gazetemizle paylaştı.

Akaryakıt istasyonları, perakende sektörünün yeni cazibe merkezleri haline geliyor. Yaşanan dijital dönüşümle tüketicilerin hayatını kolaylaştıran çözümler sunan akaryakıt istasyonları akaryakıt dışı satış ve hizmetler alanında yapılan yatırımlarla her geçen gün hizmet sektörünün gözde lokasyonları haline dönüşüyor.

Petrol Ofisi Grubu Perakende Çözümleri ve Strateji İş Birlikleri Kıdemli Müdürü Mustafa Cem Aşık: ‘Perakende satışlar önemli bir oranda arttı’

Özellikle pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte, akaryakıt istasyon marketlerinde yapılan alışverişler arttı, sonrasında bu alışkanlığın devam etmesi ile bu marketlerde yapılan akaryakıt dışı satışlar iki hatta üç haneli oranlarda büyümeye devam etti. Artan müşteri talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda da istasyon marketlerinin ürün gamı genişledi, yeni kategoriler eklendi.

OPET İşbirliği ve Kanal Geliştirme Müdürü Onur Yanar: ‘Tüketiciler, 7/24 dilediği ürünleri bulabileceğini gördü’

Akaryakıt dışı satışlar sektörün kritik büyüme hedefleri kapsamında önemli bir yer tutuyor. Pandemi süreci ile birlikte tüketiciler, istasyon marketlerinde 7/24 sürekli dilediği ürünleri bulabileceğini gördü ve pandemi sonrası da özellikle market ciro büyümesi sürdü.

Shell & Turcas Akaryakıt Dışı Gelirler Direktörü Onur Uzdil: ‘İstasyonlar günümüzde yaşamın her anına eşlik ediyor’

15-20 yıl önce bir akaryakıt istasyonundan beklenti kaliteli akaryakıt sunmasıydı. Bugün ise, sadece akaryakıt değil, akaryakıt dışında da sunduğu ürün ve hizmetlerle fark yaratması bekleniyor. İstasyonlar artık sadece yolculuklara değil, yaşamın her anına eşlik ediyor. Bu doğrultuda da farklı ürün gruplarına olan ilgide hızlı bir yükseliş söz konusu.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…