Sektörden Haberler’in 90. bölümü yayınlandı!

Muhabirimiz Beyza Erdoğan, hafta boyunca enerji sektöründe öne çıkan konu başlıklarını PetroTurk TV izleyicileri ile buluşturdu.

Sektörden Haberler’in 90. bölümü yayınlandı!
SONER OKUR
  • Yayınlanma7 Haziran 2024 17:59
  • Güncelleme7 Haziran 2024 18:12

PetroTurk TV‘nin sevilen serilerinden biri olan Sektörden Haberler’in 89. bölümü bugün yayınlandı.

“Enerji son yıllarda tarih yazdığımız bir alandır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından enerji sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. ‘Enerjide Tam Bağımsız Türkiye’ vizyonuyla çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, Enerji alanında Türkiye’de son yıllarda tarih yazıldığını söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında elektrikte iş birliği

Bakü Enerji Forumu nedeniyle Azerbaycan’da temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ile bir araya geldi.  3. Türkiye-Azerbaycan Enerji Forum’unda iki ülkenin önemli bir anlaşma imzaladığını hatırlatan Bayraktar, teknik düzeyde çalışmaların devam ettiğini, doğal gazda olduğu gibi enterkonnoksiyonlar vasıtasıyla elektriği Türkiye’ye ve Türkiye’den Avrupa’ya götürmesi ile ilgili Azerbaycan ile projeler geliştirdiklerini söyledi.

Sona erecek doğal gaz anlaşması 2030’a kadar uzatıldı

Öte yandan Türkiye ile Azerbaycan arasında doğal gaz tedariki noktasında da yeni bir adım atıldı. Azerbaycan’dan gelen doğal gazın tedarikiyle ilgili anlaşmanın 2030 yılı sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

AB büyükelçilerine doğal gaz mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin büyükelçilerini bakanlıkta ağırladı. Görüşmede, Hazar bölgesindeki doğal gaz kaynaklarının Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması konusu gündeme geldi. Bakan Bayraktar, toplantıya katılan AB büyükelçilerine, özellikle Yunanistan ve Bulgaristan ile enterkonneksiyon kapasitesinin arttırılması ve bu alana uzun dönemli yatırım yapılması gerektiği mesajını verdi.

Toplayıcılık faaliyetleriyle elektrik sektöründe yeni bir dönem başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, toplayıcılık faaliyetleriyle elektrik sektöründe başlayacak yeni dönemde lisanssız elektrik üreten santrallerin üretimlerinin birleştirilerek büyük üretim tesisi gibi faaliyette bulunmalarının önünün açıldığını bildirdi.

Tekirdağ’da 3 milyar liralık 300 milyon metreküp doğal gaz rezervine ulaşıldı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteğiyle hazırladığı 2024 yılı yeni sondaj programı kapsamında, Silivri ve Tekirdağ’da açtığı yeni kuyulardan doğal gaz çıkarmaya başladı. Tekirdağ ve Silivri’de ilk ateşin yanmasıyla mevcut rezerv dağıtıma hazır hale getirildi.