EÜAŞ heyeti Avrupa Elektrik Sanayi Birliği (Eurelectric) Güç Zirvesi’ne katıldı

Avrupa Elektrik Sanayi Birliği (Eurelectric) Güç Zirvesi (Power Summit) 22-23 Mayıs’ta Atina’da gerçekleşti. Avrupa elektrik sektörünün geleceğinin konuşulduğu Güç Zirvesi, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in açılış konuşmacısı ile başladı.

EÜAŞ heyeti Avrupa Elektrik Sanayi Birliği (Eurelectric) Güç Zirvesi’ne katıldı
SONER OKUR
  • Yayınlanma28 Mayıs 2024 15:42

Avrupa ve dünyadan birçok üst düzey kamu ve özel sektör temsilcisinin katıldığı zirve, Portekiz Çevre ve Enerji Bakanı Carvalho ve AB’nin Enerjiden Sorumlu Komiseri Kadri Simson başta olmak üzere birçok hükümet yetkilisini ağırladı.

TESAB çalışma gruplarında başkan olarak yer alan çalışma arkadaşlarımızdan oluşan sekiz kişilik bir heyet de Güç Zirvesi’nde ülkemizi temsil etti. 22-23 Mayıs’ta Atina’da Zirvede katılımcı olarak yer alan heyet, 10’dan fazla oturum ve çalıştayda yer aldı.

Zirve kapsamında Eurelectric Başkanı Leo Birnbaum ve Genel Sekreter Kristian Ruby ile de görüşmeler gerçekleştiren heyet oturum ve çalıştaylarda ülkemizin 2030 ve 2035 Ulusal Enerji Eylem Planı’nı katılımcılarla paylaştı.

Görüşmelerde Türkiye’deki yenilenebilir enerji atılımının altını çizen Eurlectric Genel Sekreteri Ruby, Avrupa enerji dönüşümünde Türkiye’nin büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Dijital dönüşümden, elektrik arz güvenliğine, yenilenebilir kaynaklardan Avrupa’nın 2040 ve 2050 hedeflerine kadar birçok konunun ele alındığı zirve 40’dan fazla şirket ve 500’den fazla katılımcıyı buluşturdu.