Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), jeotermal elektrik santrallerinin çevresel etkilerini değerlendirme ve azaltma amacıyla Dünya Bankası ile Avrupa Kalkınma Bankası’nın (EBRD) ile iş birliği yaptı. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC’te bir konuşma yapan Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcılar Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kındap, Avrupa Kalkınma Bankası’nın (EBRD) jeotermal elektrik santrallerinin kümülatif etkisi konusunda, Bakanlıklar ve […]
Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC’te bir konuşma yapan Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcılar Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kındap, Avrupa Kalkınma Bankası’nın (EBRD) jeotermal elektrik santrallerinin kümülatif etkisi konusunda, Bakanlıklar ve JESDER gibi çeşitli paydaşlar tarafından desteklenen bir çalışma başlattığını açıkladı. JESDER Başkanı Ali Kındap’ın verdiği bilgiye göre Nisan ayında başlayan çalışmanın Kasım’da tamamlanması planlanıyor. Jeotermal elektrik santrallerinin yer aldığı bölgelere odaklanan araştırma, JES’lerin çevresel etkileri konusunda bugüne kadar hazırlanan en kapsamlı raporlardan biri olacak.
Jeotermal elektrik santrallerinin çevresel etkileri konusunda çalışma yürüten bir başka uluslararası kuruluş ise Dünya Bankası. Dünya Bankası’nın da, Türkiye’de bulunan jeotermal elektrik santrallerinden çıkan gazlarla ilgili bir çalışma sürdürdüğünü açıklayan Ali Kındap, JESDER olarak destekledikleri bu araştırmanın da 2019 sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini belirtti.
JESDER Başkanı Ali Kındap, “Jeotermalin çevreye etkileri konusundaki gerçekler bu çalışmalar sayesinde bu yıl aydınlanmış olacak. Jeotermal, yerli, yenilenebilir, temiz bir enerji kaynağıdır. Jeotermal elektrik santralleri, enerji üretiminde kullandıkları akışkanların tamamını tekrar yeraltına reenjekte etmektedir. Aksi takdirde santrallerin verimleri düşer. Avrupa Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası’nın çalışmalarının jeotermal elektrik santrallerinin yenilenebilir ve çevreci niteliklerini tartışmaya yer kalmayacak şekilde ortaya koyacağını düşünüyorum” dedi.
Michael Shellenberger: “Nükleer enerji konusundaki mitlere son verilmeli”
İstanbul’un barajlarındaki su seviyesi 15 ay sonra yüzde 30’un altına düştü8 Kasım 202417:03 OPET, 8. kez akaryakıt sektörünün ‘Lovemark’ı seçildi8 Kasım 202415:39 “Elektrikli araç teknolojisi gibi alanlarda tedarikçi bazımız güçlenecek”8 Kasım 202412:57 EPDK’den lisans kararları8 Kasım 202411:53 Isparta’da jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek8 Kasım 202411:51