Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk “100 günlük hedefi” açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı.

Cumhurbaşakanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.

100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer alıyor.
Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımlar da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerji ihtiyacımızın karşılanması konusunda çok önemli başarılara imza attık. Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık. Şimdi buna nükleer enerjiyi ekliyoruz. Akkuyu’nun inşası sürüyor. Bildiğiniz gibi Ruslarla beraber yapıyoruz. ilk ünitesini 2023’te hizmete alıyoruz. Sinop ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Mevcut doğalgaz ve petrol boru hatlarımıza ilaveten, TANAP, Türk Akımı ve doğu Akdeniz boru hattı gibi tarihi nitelikteki projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

“İkinci bir sondaj gemisi alıyoruz”

Erdoğan, “Şırnak ve Artvin’e de doğalgaz vermeye başlıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar Hakkâri’yi de ilave etmek. Akdeniz’de bir derin deniz bir sığ sondajı başlatıyoruz. Birileri bir araya gelmişler, konuşmuşlar falan. Türkiye ne yapıyor gibi… Türkiye bildiğini yapıyor. Bunu yapacağız. Denizlerdeki hidrokarbon arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesi 2023’te hizmete alınacak.

Sinop Nükleer Santrali için çalışmalar devam edecek.

Üçüncü nükleer enerji santralinin Trakya’da kurulması için planlama yapılacak.

Şırnak ve Artvin’e doğalgaz verilmeye başlanacak.

Denizlerdeki hidrokarbon arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alınacak.

Türkiye’nin yer altı kaynakları potansiyelinin tespit edilip ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapılacak.

Soma ve Tunçbilek’teki üretim yapılmayan kamuya ait kömür sahaları özel sektörün işletmesine açılacak.