2023 Taş Projesi nisanda açıklanacak

Hedeflerinin daha verimli ve düşük maliyetli hizmet olduğunu belirten EPDK Dağıtım ve Perakende Satış Grup Başkanı Mehmet Ali Kölmek, 2023 Taş Projesine dikkat çekerek 6 fazdan oluşan projenin son fazına gelindiğini ve nisanda projelerini açıklayacaklarını belirtti.

2023 Taş Projesi

EPDK Ar-Ge projesi olarak başlatılan taş projesinin önemine vurgu yapan Kölmez, temel amacın akıllı şebekelere geçiş sürecinde hizmet kalitesi ve verimlilik unsurlarını göz önüne alarak, dağıtım şirketlerinin hedeflerini belirmek ve en iyi verimi sağlamak olduğunu söyledi.

Ocak 2018’de 1 milyar 624 milyon TL yatırım yapıldı

Dağıtım bölgeleri bazında 2011 ve 2016 yılları arası şebeke işletim sistemleri yatırım gerçekleşmeleri ocak 2018 fiyatlarını açıklayan Kölmek, 1 milyar 624 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Teknolojik altyapıya önem verilmeli”

Dağıtım şirketlerinde yaptıkları araştırmalara göre beklentinin bağlantı talebinin karşılanması, hizmet ve kesintisiz elektrik ile düşük tarife olduğunu belirten Kölmek, bunları sağladıktan sonra optimum işletme bekliyoruz. Bu anlamda teknolojik altyapıyla birlikte kesintisiz hizmet ve hız çok önemli” dedi.