Signify Afrika, Asya ve Ortadoğu’da güneşin gücünden yararlanıyor

Signify Afrika, Asya ve Ortadoğu’da güneş ışığının gücünden yararlanmaya hazırlanıyor. Hindistan’da bu yıl gerçekleştirilen ilk lansmanın ardından Signify, Kamboçya, Endonezya, Filipinler, Suudi Arabistan, Tayland, Vietnam ve Afrika kıtasında piyasaya süreceği entegre güneş enerjili sokak lambası Philips SunStay ile yenilikçi güneş enerjili ışıldağı Philips LifeLight’ı tanıttı.

Signify Ortadoğu, Türkiye ve Pakistan Bölge Başkanı ve CEO’su Göktuğ Gür, “Kamusal aydınlatmanın en hızlı büyüyen ve en sürdürülebilir segmentlerinden olan güneş enerjili aydınlatma sistemleri, kırsal bölgelerde önemli bir fark yarattığı gibi, yakıt kullanan aydınlatma sistemlerine kıyasla çok daha güvenli bir alternatif teşkil ediyor. Ortadoğu’da atmosfere salınan karbon dioksitin neredeyse yüzde 7’lik kısmı, aydınlatma sistemleri kaynaklı. Güneş enerjili aydınlatma, enerji tasarrufu yönünden çok daha verimli.” açıklamasında bulundu.

Güneş paneli, armatür, şarj kontrol ünitesi ve pili aynı ünite içerisinde bir araya getiren Philips SunStay, kompakt, kurulumu ve bakımı kolay bir ürün… SunStay bu özelliği sayede kablo döşeme masraflarını düşürdüğü gibi, karbon ayak izini ve sermaye ile işletme masraflarını da azaltıyor. 2.000 ile 3.000 lümen arasında aydınlatma sağlayan ve 175 lm/W gibi yüksek bir verimliliğe sahip olan SunStay, piyasadaki mevcut güneş enerjili sokak lambalarından daha verimli.

Bina içinde ve açık havada kullanıma uygun olan Philips LifeLight, elektrik şebekesinden uzakta yaşayan insanlar için tasarlandı. Üzerinde telefon ve diğer elektronik cihazları şarj etmek için bir USB portu bulunan cihaz, bu özelliğiyle büyük takdir toplamış durumda. LifeLight’ın ikinci neslinde yer alan pilin değiştirilebilir özellikte olması, ürünün kullanım ömrünü daha da uzatıyor.
Elektrik altyapısı bulunmayan evlerde aydınlatma sağlamanın yanı sıra, güneş enerjili ışıldaklar insan sağlığını iyileştiriyor hatta hayat kurtarıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ev aydınlatma ve yemek pişirmede odun, mum ve gazyağı gibi yakıtların kullanılması, her yıl 4 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine yol açıyor.