Schneider Electric, kadınların işe katılımını güçlendiriyor

BM 17 Sürdürülebilir Gelişim Hedefi gibi ortak standartlara göre iş önceliklerini düzenleyen Schneider Electric aynı zamanda çalışmalarını hızlandırmak için HeForShe platformunda yer alıyor. Son olarak ise faaliyet gösterdiği 100’ü aşkın ülkede ülke başkanlarının tamamının BM Kadını Güçlendirme İlkeleri’ni (WEP İlkeleri) kabul ettiğini duyurarak eşitlik ve katılım hedefleri kapsamında ilerleme gösterdi.

Schneider Electric, şirket içi politikalarıyla kadınların işe katılımını güçlendiriyor

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan Küresel Toplumsal Cinsiyet Farkı raporuna göre; Schneider Electric’in hizmet verdiği endüstri sektörlerinde, iş yerindeki genel toplumsal cinsiyet farkının mevcut hızda kapanmasının 100 yıldan daha uzun süreceği öngörülüyor. Bu süreci hızlandırmak adına Schneider Electric, enerji ve otomasyonun kesişim noktası olan iş alanını kadın profesyoneller için daha cazip bir çalışma alanına dönüştürüyor. Bu sayede 15 yıl önce Schneider Electric’te kadınlar en üst düzey 1000 liderin sadece yüzde 3’ünü temsil ederken, bugün şirketin yönetim kurulu üyelerinin yüzde 46’sı kadın profesyonellerden oluşuyor ve dünya liderleri ekibi arasında kadınların oranı yüzde 20. Schneider Electric’in hedefi 2020 yılına kadar bu oranın en az yüzde 30 olması yönünde.

HeForShe platformu bünyesindeki taahhütlerinin bir parçası olarak, eşit ücret sağlamak için bir özkaynak inceleme süreci uyguluyor. Bu ücret eşitliği ilkesi, 2018’de çalışanlarının yüzde 92’sini kapsıyordu. 2019 yılı sonunda bu oranın yüzde 95’e ulaşması hedefleniyor.

Aynı zamanda Global Aile İzin Politikası ve Esnek Çalışma ilkelerini uygulamaya geçirerek tüm çalışanların, özel hayatlarıyla iş hayatlarını dengeleyebilmeleri için doğum, hasta bakımı ve ölüm izninden tam ücretli olarak faydalanmaları sağlanıyor. Şirket, 2020 yılına dek çalışanlarının yüzde 100’üne bu imkanları sunmayı amaçlıyor.

Bu çalışmalarına paralel olarak Schneider Electric, çalışanları için önyargılar hakkında farkındalık yaratan ve nasıl daha kapsayıcı liderler, ekip üyeleri ve iş arkadaşları olabilecekleri konusunda eğiten şirket içi gizli önyargı öğrenme programları sunuyor.

Schneider Electric’in cinsiyet eşitliği ve çeşitliliği teşvik etme konusundaki bu çalışmaları başarısını, Equileap, Bloomberg ve Catalyst tarafından sunulan ödüllerle kanıtladı.

Schneider Electric, cinsiyet eşitliği ve enerji erişimini küresel olarak destekliyor

Schneider Electric, Gana’da, Lady Volta Mesleki Merkezi aracılığıyla kadınları eğitmek için Gana Village Exchange ile iş birliği yapıyor. Program dahilindeki kadınların nitelikli elektrikçi olmaları için onlara teknik beceriler kazandırıyor. Brezilya’da kadınların elektrikçi olabilmeleri ve kendi işlerini kurmaları için onlara girişimci destek ve mesleki eğitim sağlıyor. Mısır’da ise Kadın Teknisyen Programı ile kadınları iş yerine entegre etmeye çalışıyor.

Schneider Electric, mesleki beceri ve iş fırsatları sunma çalışmalarının yanı sıra kadınların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik projeler de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Afrika ve Asya’daki ailelere güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma ürünleri, mikro şebekeler, piko şebekeler ve diğer benzeri ev enerji çözümleri gibi temiz teknolojiler sunuyor. Böylece eğitime erişim, ekonomik fırsatlar ve daha iyi sağlık sonuçları gibi yaşam kalitelerindeki iyileşmeler gibi faydalar üretiliyor. Şirketin bu bölgelerdeki yatırımları aynı zamanda finansal faydalar da sağlıyor, işletme ve altyapı gelişimi ile sonuçlanıyor ve yoksulluğun azaltılmasına yardımcı oluyor.

Gıda enflasyonu jeotermal seralarla düşecek