Rosatom’un “Uluslararası Akıllı Tatil Projesi”nin Türkiye ayağı sona erdi

Rosatom devlet Kuruluşu tarafından desteklenen “Uluslararası Akıllı Tatil Projesi”nin Türkiye kampı sona erdi. Projeye,  9 farklı ülkeden 80’den fazla öğrenci katıldı. Rusya, Bangladeş, Vietnam, Gana, Mısır, Kenya, Slovakya, Macaristan ve Türkiye’den katılan çocuklar Antalya’da bir araya geldiler. Türkiye’yi temsil eden çocuklar, Rus teknolojisine göre Nükleer Güç Santralinin inşa edildiği Mersin ilinin Gülnar ve Silifke ilçelerinden katıldılar.

Sanatsal, sportif ve kültürel aktivitelerin yapıldığı Proje kapsamında öğrenciler, liderlik vasıflarını ve organizasyon yeteneklerini geliştirecek çok sayıda etkinliğe katıldılar. Çocuklar burada tiyatro oyunları sahneledi, konserler verdi, geldikleri ülkelerin kültürünü ve geleneklerini anlattı, el işi ürünleri yaptı, bilgi ve eğlence yarışmalarında yeteneklerini sergilediler. Antalya’nın merkezinde bulunan eski Antalya Kalesini ve Göynük Kanyonu’nu gezen öğrenciler Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini de yakından görme fırsatını yakaladılar.

Projeye Türkiye’den ve yurtdışından katılan öğrenciler programın tamamlanmasının ardından duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

İbrahim Şahin (Silifke İlçesi, Mersin-Türkiye): “Daha önce Rusya’da düzenlenen kış kampına katılmıştım. Orada Antalya kampına da katılmaya hak kazandım. Bana bu şansı ikinci kez verdikleri için Rosatom’a çok teşekkür ederim. Rusya’da düzenlenen kapmta olduğu gibi buradaki kampta da çok eğlenceli vakit geçirdim. Yine farklı ülkelerden birçok arkadaş edindim. Burada edindiğim deneyimler gelecekte benim için çok faydalı olacak.”

Huriye Dibekli (Silifke İlçesi, Mersin-Türkiye): “Öncelikle böylesi muhteşem bir projeye bizi davet eden, Türkiye’de NGS inşaa eden Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye çok teşekkür ederim.  Bu programda takım çalışmasını öğrendim ve farklı ülkelerden birçok yeni arkadaşlıklar edindim. Farklı dilleri konuşan, farklı kültürlere sahip insanlarla bir arada ortak bir amaç için çalışmak heyecan vericiydi. Daha önce yapmadığım birçok şeyi bu Proje sayesinde yapabildim.”

Yiğit Deniz (Büyükeceli Mahallesi, Mersin-Türkiye): “Bu programa seçilip buraya katıldığım için kendimi çok şanslı görüyorum. Burada farklı ülkelerden arkadaşlar edinip birlikte çok güzel vakit geçirdik. Burada edindiğim yeni dostlarımla her zaman iletişim içinde olacağız. Bu fırsatı bize sunan organizatörlere çok teşekkür ederim.”

Aysu Göktaş (Büyükeceli Mahallesi, Mersin-Türkiye): “Büyükeceli Ortaokulunda okuyorum. Hayatımda ilk kez böylesi bir projeye katıldım. Burada Dünyanın dört bir tarafından gelen birçok iyi insan tanıdım. Ayrıca, yabancı dili öğrenmek için eşsiz bir fırsat yakaladım. Antalya’da çok güzel yerleri gördük. Burada yaptığımız aktiviteler de çok güzeldi. Burada tanıştığım insanları çok özleyeceğim.”

Mete Baydar (Gülnar İlçesi, Mersin-Türkiye): “Bu projeye katıldığım için çok mutluyum. Kampta yeni birçok şey öğrendim. Ayrıca takım çalışmasının öneminin farkına vardım. Farklı dillere sahip insanlarla iletişim kurma becerimi geliştirdim. Yeni edindiğim dostlarımdan ayrılacağım için çok üzgünüm. Ama onlarla uzun yıllar bu dostluğumuzun süreceğini biliyorum.”

Mubashira Mahboob (Bangladeş): “Kampımızı ormanın içindeki ahşap evler içinde gerçekleştirdik. Kampımız çok güzeldi ve sürekli gülümseyen insanlar bu kampı daha da güzelleştirdi. Kampta çok sayıda eğlenceli ve öğretici aktivitelere katıldık. Kısacası, kamptaki her şey çok güzeldi. Daha önce hiç Türkiye’de bulunmadım. Böyle bir olanak sunduğu için Rosatom’a çok teşekkür ederim. Bu kampı ve burada tanıştığım dostlarımı asla unutmayacağım.”

Lukas Herc (Slovakya): “Bu kampta çok eğlendim, çünkü sanatla iç içe olmayı çok seviyorum. Kamp çok ilgi çekiciydi ve tam da hayal ettiğim gibi geçti. Her gün yeni bir sanat dalı ile uğraşmak en çok sevdiğim şey oldu. Buradaki doğanın güzelliğini ayrıca vurgulamak istiyorum: Deniz ve orman muhteşemdi. Antalya’yı, Türkiye’yi çok sevdim. Evime döndüğümde bu harika ülkeyi herkese anlatacağım.”