Enerjisa Dağıtım Şirketleri’ne ESRI’den ödül

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’ne Coğrafi Bilgi Sistemi yazılım firması olan ESRI tarafından “Coğrafi Bilgi Sisteminde Özel Başarı Ödülü” takdim edildi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri tüm saha operasyonlarında ve özellikle Türkiye’nin sınır kapılarını açtığı Suriyeli göçmenlerin yaşam alanlarına da elektrik ulaştırırken kullanmakta olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Coğrafi Bilgi Sistemi yazılım firması olan ESRI tarafından ödüllendirildi. Enerjisa Dağıtım Şirketleri tüm saha operasyonlarını ve şebeke plan kararlarını alırken faydalandığı coğrafi bilgi sistemleri ile veri toplama, kontrol, veri doğrulama, analiz, güncelleme, kesinti, arıza, sorgulama, raporlama, iş emri, rota optimizasyonu, saha personeli ve operasyon araçları gibi önemli konuları takip edebiliyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen Ödül Töreni’nde “Coğrafi Bilgi Sisteminde Özel Başarı Ödülü”nü ESRI Kurucusu ve Başkanı Jack Dangermond’dan aldı.

 “TEKNOLOJİ YATIRIMLARIMIZI VE AR-GE FAALİYETLERİMİZİ YOĞUN BİÇİMDE SÜRDÜRÜYORUZ”

Murat Pınar ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada 3 bölgede birbirinden farklı coğrafi yapılara sahip 14 ilde yürütmekte oldukları çalışmalarda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin hayati öneme sahip olduğunu ve söz konusu yazılım programını kullandıkları alanları gün geçtikçe çoğalttıklarını ifade etti. Pınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Kullanıcılarımıza sürdürülebilir elektrik hizmeti sunmak için teknoloji yatırımlarımızı ve Ar-Ge faaliyetlerimizi yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Bu kapsamda şebeke güvenliğini artırmak, müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkarmak, şebekeyi etkili bir şekilde yönetmek, kritik envanterin bakımını planlamak, yönetim kontrolü sağlamak amacıyla kullandığımız Coğrafi Bilgi Sisteminin dünyada en başarılı örneklerden biri olarak seçilmesinden dolayı gurur duyuyorum. Coğrafi Bilgi Sistemimiz sayesinde şebeke bağlantı bilgisi ile arıza kaynağını doğru ve hızlı şekilde tespit edebiliyor, şebeke bağlantı modeli ile çağrı merkezi sürecini geliştirebiliyor, müşterilere hızlı ve doğru geri bildirim sağlayabiliyor, müşteri ve envanter bazlı tutulan kesinti bilgilerinin doğru ve etkin analizlerini gerçekleştirebiliyor ve bakımları bu kapsamda planlayabiliyoruz.”