Dicle Elektrik, Panasonic’in dayanıklı tabletlerini kullanmaya başladı

Panasonic’in dayanıklı tabletleri, 6 ilde 1,8 milyon aboneye hizmet veren Dicle Elektrik’in saha ekipleri tarafından kullanılmaya başladı.

Dijital süreç yönetimini sağlamak ve sahada yapılan işlemleri merkezi, güvenli, hizmet verdiği bölge koşullarına uyumlu mobil bir yapı üzerinden yürütmek isteyen Dicle Elektrik, Panasonic’in dayanıklı TOUGHBOOK M1 tabletlerini kullanmaya başladı. Yaklaşık 1,8 milyon aboneye Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 60 bin kilometre kare alanda hizmet veren Dicle Elektrik, artık saha verilerini anlık olarak sistemlerine kayıt edebilmenin ve evrakları sahada elde edilen verilerle düzenleyebilmenin yanında bunları dijital arşivlerde daha güvenli bir şekilde saklayabilecek.

DİCLE ELEKTRİK ARTIK DAHA DİJİTAL

Yapılan açıklamaya göre Dicle Elektrik, Panasonic TOUGHBOOK M1 ile saha verilerini anlık olarak sistemlerine kayıt edebiliyor, evrakları sahada elde edilen verilerle düzenliyor ve dijital arşivlerde daha güvenli bir şekilde saklıyor. Saha ekipleri kendilerine çevrimiçi atanan görevleri yerine getirirken, merkez destek ekipleri ile anlık iletişim kurup destek alabiliyor. Malzeme ve varlık yönetimini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Tabletlerde yer alan GPS özelliği ise ekiplerin konumlarının anlık olarak izlenebilmesini sağlıyor. Şebeke altyapısını gösteren harita, saha ekiplerine yapılacak işler hakkında daha fazla bilgi sunuyor.

Yapılan projeyle ilgili konuşan Teknoloji ve İnsan Kaynakları Başkanı Kürşad Karaman, “Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 2 milyon aboneye, 6 ilde elektrik dağıtım faaliyetlerini yürütüyoruz. Enerjinin kaliteli ve kesintisiz sağlanması hedefi ile sahada yapılan tüm işlemlerin tamamen dijital ve mobil olması için Panasonic ile büyük bir projeye imza attık. Ekibimizle 4 aşamada projemizi tamamladık ve yaklaşık 1500 TOUGHBOOK M1’i ve saha yönetimi için geliştirilen mobil uygulamayı kullanmaya başladık. Saha operasyonlarımızın dijital dönüşümünün tamamlanmasıyla tüm iş emirleri merkezi bir yapı üzerinden yönetiliyor. Üretilen yoğun veri analiz edilerek yüksek seviyede verimlilik ve kontrol için kullanılıyor” dedi.