
Aksa Enerji, Afrika kıtasındaki varlığını Tenere belgesel filmine destek olarak beyaz perdeye taşıdı. Aksa Enerji; Gana, Mali ve Madagaskar’da faaliyet gösteren enerji santralleriyle Afrika kıtasının acil enerji ihtiyacını karşılayarak istihdamına ve yerel kalkınmasına destek oluyor. Belgesel yapımcısı ve yönetmen Hasan Söylemez’in dünyanın en zorlu coğrafyalarından biri olan Sahra Çölü’nde çekimlerini gerçekleştirdiği Tenere filmine destek olan […]
Aksa Enerji; Gana, Mali ve Madagaskar’da faaliyet gösteren enerji santralleriyle Afrika kıtasının acil enerji ihtiyacını karşılayarak istihdamına ve yerel kalkınmasına destek oluyor. Belgesel yapımcısı ve yönetmen Hasan Söylemez’in dünyanın en zorlu coğrafyalarından biri olan Sahra Çölü’nde çekimlerini gerçekleştirdiği Tenere filmine destek olan Aksa Enerji, Afrika’nın en büyük sorunlardan biri olan zorlu ‘göç’ yolculuklarını gündeme taşımayı amaçlıyor. Çöllerin çölü anlamına gelen Tenere, Nijer’in Agadez şehrinden yola çıkarak Libya ve Avrupa’ya ulaşmak için 1000 km’lik zorlu bir yolculukla çölü geçmeye çalışan Afrikalı insanların gerçek hikayesini anlatıyor.
Afrika’daki yerel halkın zorlu göç yolculuklarına ışık tutmak amacıyla Tenere belgeseline destek olduklarını ifade eden Aksa Enerji CEO’su Cemil Kazancı, “Afrika hem coğrafi hem de ekonomik zorlukların yaşandığı bir kıta. Tenere belgesel filmi, güç şartlar nedeniyle Afrika’dan göç etmek zorunda kalan insanların yaşadıklarını tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor. Aksa Enerji, Gana, Madagaskar ve Mali’deki santralleriyle bu coğrafyadaki insanların hayatına dokunuyor ve bölgenin kalkınmasına destek oluyor. Dolayısıyla, Afrika’daki sorumluluğumuzun farkındayız ve bölgenin gelişmesi amacıyla hayat bulan tüm farkındalık projelerinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Filmin çekim süreci ve konusu hakkında bilgi veren yönetmen Hasan Söylemez ise, “Filmin çekim sürecine başlamadan önce yaklaşık bir yıl yolculuk hakkında bilgi topladım, gerekli izinleri aldım. Yolculuğa başlamak için Nijer’in Agadez şehrine gittim. Burada göçmenleri taşıyan kamyonla birlikte seyahat ettim. Filmde herhangi bir senaryo, gerçek bir oyuncu ya da anlatıcı yok. Her şey gerçek ve bu zorlu yolculukta yaşananlar anlatılıyor” şeklinde konuştu. Son üç yılda bu göç yolunda 4 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Söylemez, bu filmle birlikte farkındalığın artacağına inandığını belirtti ve destekleri için Aksa Enerji’ye teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Yenilenebilir Enerji Tedarik Anlaşmaları, Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik rol oynayabilir8 Temmuz 202511:33 Ortadoğu’da kırılgan ateşkes enerji piyasasını tetikliyor8 Temmuz 202511:24 Aksa Enerji’nin Talimercan Santrali tam kapasiteyle devrede8 Temmuz 202511:20 İklim Kanunu ile karbonun doğru fiyatlandırılması sağlanarak enerjide verimliliğe katkı sunulacak8 Temmuz 202511:17 Küresel gerginlik ve arz artışı petrol fiyatlarını baskıladı8 Temmuz 202511:16