
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Maksim Oreşkin, iklim değişikliği ve Avrupa Birliği’nde (AB) buna ilişkin atılan adımların petrol ve doğal gaz talebini etkileyeceğini belirterek, “Rus ekonomisini, yaşanacak değişime şimdiden hazırlamamız gerek.” dedi. Rusya’da kurulan yeni hükümette ekonomik kalkınma bakanlığı koltuğunu bırakarak bugün Putin’in yardımcılığı görevine getirilen Oreşkin, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında […]
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Maksim Oreşkin, iklim değişikliği ve Avrupa Birliği’nde (AB) buna ilişkin atılan adımların petrol ve doğal gaz talebini etkileyeceğini belirterek, “Rus ekonomisini, yaşanacak değişime şimdiden hazırlamamız gerek.” dedi.
Rusya’da kurulan yeni hükümette ekonomik kalkınma bakanlığı koltuğunu bırakarak bugün Putin’in yardımcılığı görevine getirilen Oreşkin, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Rus devlet kanalı Rossiya 24’e değerlendirmelerde bulundu.
ABD ile Çin arasında varılan ticaret anlaşmasını, uluslararası ticaret açısından “mayın” olarak tanımlayan Oreşkin, ““Avrupalılar, Çin’in, ithalatında Avrupa ürünleri yerine Amerikan ürünlerini ikame edeceği konusunda tepki gösteriyorlar. Bu durum, ABD-Çin-Avrupa ekseninde, diğer ülkelerin de katılımıyla 2021-2022’de ticari uyuşmazlıkları artıracak.” diye konuştu.
AB’nin iklim değişikliğine yönelik hamlelerini de değerlendiren Oreşkin, “AB, 2050’ye kadar karbon salımını sıfıra indirmek istiyor. Çok iddialı bir hedef, ancak bu hedef Rusya’nın en büyük doğal gaz ve petrol pazarını değiştirecek. Rus ekonomisini, yaşanacak değişime şimdiden hazırlamamız gerek.” dedi.
Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz ihracatı 2019’da 201,9 milyar metreküple rekor seviyeye çıkarken, Avrupa, toplam petrol ithalatının yaklaşık yüzde 30’unu Rusya’dan karşılıyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde sondaj gemisi alabora oldu2 Temmuz 202516:56 Depolamada GES’te Ankara, RES’te Tekirdağ ilk sırada2 Temmuz 202516:18 Türkiye, Angola ile ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor2 Temmuz 202515:16 Hürmüz Boğazı’nda ateşkes sonrası gemi trafiği artarken petrol taşıma maliyetleri keskin düştü2 Temmuz 202514:11 Astor Enerji, TİM’in “İlk 1000 İhracatçı” listesinde 121. sırada2 Temmuz 202513:46