İGDAŞ’tan büyük destek

Doğalgaz sektörünün okulu İGDAŞ, son üç ayda sektör için büyük önem taşıyan beş etkinliğe destek oldu. Bunlar, başta Cumhurbaşkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve iştiraki olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere farklı kurumların düzenlediği ve enerji sektörünün geleceğine yön veren etkinliklerdi. İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, sektörel etkinliklere verecekleri desteğin artarak devam edeceğini vurguladı.

Türkiye ekonomisinin gelişiminde taşıyıcı lokomotif rolünü üstlenen enerji sektörü, 2018’de uluslararası düzeyde önemli etkinliklerle bir araya geldi. Sektörün geleceğine yön veren etkinliklerin ortak paydası, İGDAŞ’ın varlığı ve desteği oldu. İGDAŞ, son üç ayda sektör için büyük önem taşıyan beş etkinlikte yer aldı. İGDAŞ, etkinliklerde hem fikirsel düzeyde; yeni uygulamalarını, projelerini tanıtarak hem de maddi sponsorlukla katkı sağladı. Enerji sektörünün gündemini belirleyen bu etkinliklerin merkezinde iki ana konu vardı. İlk konu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın güçlü bir şekilde uyguladığı ve dev yatırımlarla desteklediği Milli Enerji ve Maden Politikası olurken ikinci konu ise tüm yönleriyle sektörün yaşadığı dijital dönüşümdü.

 Ali İhsan Sılkım: Desteğimiz artarak devam edecek

Enerji sektöründeki etkinliklere sponsorluklarıyla ilgili değerlendirme yapan İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan SILKIM, “Türkiye, enerjisiyle büyüyor. Ekonomimizin rekor seviyelerde büyümesinde enerji sektörü taşıyıcı rol oynuyor. Hükümetimizin kararlılıkla uyguladığı Milli Enerji ve Maden Politikası gücümüze güç katıyor. Bu politikayla, sektörümüzün ekonomimizdeki rolü katlanarak artacaktır. Doğalgaz dağıtım sektörünün okulu ve lideri olarak İGDAŞ’a düşen de Hükümetimizin bu politikasına sahip çıkmak ve sektörümüzün gelişimi için ortaya konan her çalışmaya destek olmaktır. Son üç ayda sponsorluklarımızla destek olduğumuz etkinliklerin sayısı ve ölçeği bu açıdan büyük önem arz ediyor. İGDAŞ’ın sektörel etkinliklere desteği, bundan sonra da artarak devam edecek” dedi.

 Türkiye Enerji ve Maden Forumu’ndan Akıllı Dünya Şehirleri Kongresi’ne

İGDAŞ’ın sektörel etkinliklere verdiği destekler, bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye Enerji ve Maden Forumu ile başladı. 22 Şubat tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen forumda İGDAŞ, ‘Doğalgaz Arz Güvenliğinde Yeni Dönem ve LNG Piyasası’ konulu panele sponsor oldu.

İkinci destek ise, Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’ içindi. Enerji sektöründeki başarılı kadınların ödüllendirildiği tören, 6 Mart 2018 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Enerji ticaretinden akıllı şehirlerde dağıtım sistemlerine, dijital dönüşüm

İGDAŞ, Nisan ayında da 3 önemli etkinliğe destek verdi. İlki 9-10 Nisan tarihlerindeki Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi’ydi. Ana konuları arasında enerji ticaretinde dijital dönüşümün yer aldığı zirvede, doğalgaz ticaretinin yanı sıra diğer enerji türlerinin de tedariği, depolanması ve dağıtımı ele alındı.

Nisan ayının son iki etkinliği de akıllı şehirler üzerineydi. İGDAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 17-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Akıllı Dünya Şehirleri Kongre ve Fuarı’na katıldı. Kongre için 12 ülke ve 120 şehirden İstanbul’a gelen 140’ın üzerinde delege, ‘Akıllı Şehir çözümleri ile geleceğin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve verimli olması’ başlığından yola çıkarak bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Teknolojideki gelişmelerle güvenlik, verimlilik ve kalite artıyor

İGDAŞ 25-26 Nisan tarihlerinde, bu yıl altıncı kez gerçekleştirilen İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın ana sponsoru oldu. Kongrede düzenlenen ‘Bilişim ve Haberleşme Teknolojilerinin Gaz Sektörüne Etkileri’ başlıklı panelin moderatörlüğünü, İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan SILKIM üstlendi. İGDAŞ’ın yüksek hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin temelinde teknolojinin yer aldığını vurgulayan Ali İhsan SILKIM, “İGDAŞ’ın kullandığı ve gelişimi için üzerinde çalıştığı bilişim, haberleşme teknolojilerini 8 başlık altında toplamak mümkün. Bunlar içinde ‘Mobil ve İnternet Uygulamalarımız’ başlığı altında toplanan tüm sistemler, doğrudan abonelerimize sunduğumuz hizmetleri kolaylaştırmak için çalışıyor. Diğer başlıklarda ise doğalgaz dağıtımını güvenle ve kesintisiz sürdürmemizi sağlayan sistemler yer alıyor. Örneğin bunların başında ‘SCADA’ sistemlerimizle, altyapı kurumlarında Türkiye’nin ilk Coğrafi Bilgi Sistemleri olan ‘İGABİS’ geliyor. Ayrıca depremi 7 saniye önceden tespit eden erken uyarı sistemimiz ‘İGRAS’ da bizim için büyük önem taşıyor. ‘Fiber Optik Kablo ile Kaza ve Hasar Algılama’, ‘Boru İçi Denetleme Robotu’, ‘VODO Vana Odası Otomasyonu’ ve ‘Yakın Mesafe Vana Kontrol Ünitesi’ de özellikle boru hatlarımızı denetleyip uzaktan kontrollerini yapmamızı sağlayan diğer sistemlerimiz. Bilişim ve haberleşme teknolojilerindeki gelişmelerle, sektörümüzde güvenlik, verimlilik ve hizmet kalitesi artıyor” dedi.