“Ticaret merkezi olmak için doğal gazı ihraç etmeliyiz”

8. Uluslararası Doğal Gaz Kongre & Fuarı INGAS 2019’un 2. gününe EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da katıldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde devam eden INGAS 2019’un ikinci gününde bir konuşma yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, sektörün her kesimiyle yol arkadaşı olduklarını belirterek “Birbirimizi kırmıyoruz, ne yapmamız gerekiyorsa ülkemiz için, sektörümüz için el ele vererek yapmaya çabalıyoruz. Doğal gaz abonelerimiz şirketlerimizden ne kadar memnunsa biz de kurum olarak o kadar memnun oluyoruz” dedi.

Doğal gaz şirketleriyle birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan EPDK Başkanı Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer yarınımız bugünümüzle eşitse biz zarardayız demektedir. Doğal gaz şirketlerimizle beraber hareket ederek doğal gazı küçük şehirlerin de tamamına yaymamız gerekiyor. Böylelikle küçük şehirlerden büyük şehirlere göçü de engellemiş olacağız. Ki bunu da başarmaya başladık. Biz tüm bu başarılarımızın yanında doğal gaz ticaret merkezi olduğumuzu hayal edelim. Bu müthiş bir adım olmaz mı?”

“Doğal gaz ticaret merkezi olmak istiyorsak biz bu gazı ihraç da etmeliyiz” diyen Yılmaz, 2021’den sonra doğal gaz piyasasının tamamen serbest, rekabetçi ve tüm paydaşların memnun olacağı bir piyasa olacağını düşündüğünü de belirtti.