BOTAŞ’a 4 uluslararası ödül birden

BOTAŞ Genel Müdürü Özcan, 4 projeyle Yeşil Dünya Ödülleri’nde 1 altın, 3 gümüş madalya aldıklarını açıkladı.

Antalya’da bu yıl 10.’su düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nde Petroturk TV’nin sorularını yanıtlayan BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, çevresel ve sosyal projelere de ağırlık verdiklerini belirterek bunun meyvelerini, Yeşil Dünya Ödülleri’nde aldıkları 4 madalyayla toplamaya başladıklarını söyledi.

Türkiye Enerji Zirvesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Özcan, bu organizasyonun enerji sektörüne büyük katkı sağladığının altını çizerek “Sektördeki oyuncuların bir araya gelip görüş alışverişinde bulunabildiği çok güzel bir platform. Her yıl daha da mükemmele doğru gidiyor” dedi.

1 ALTIN, 3 GÜMÜŞ MADALYA

BOTAŞ olarak Türkiye’nin arz güvenliğine katkı sağlayan kuruluşlardan biri olduklarını ifade eden Özcan, “Özellikle doğal gaz tedarikiyle ilgili son yıllarda yaptığımız altyapı çalışmalarıyla birlikte ülkemizin daha önce kriz yaşadığı bir problemi büyük BOTAŞ ailesi olarak Enerji Bakanlığı’mızın ve hükumetimizin de destekleriyle aşmış durumdayız. Artık ülkemizde doğal gaz arzıyla, kısıntı ve kesintilerle ilgili bir problem yaşamıyoruz, yaşatmıyoruz” dedi. Bu çalışmaları yürütürken sosyal ve çevresel faktörleri de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Özcan, “Bunun da meyvelerini toplamaya başladık. Dünyada sayılı kuruluşa verilen ve bu sene de 500 projenin değerlendirildiği Yeşil Dünya Ödülleri’nde 4 projemizle 1 altın, 3 gümüş madalya ile ödüllendirildik. ‘Yeşil Dünya Elçisi’ olarak ülkemizi temsil etme hakkı kazandık” diye konuştu.

İşte BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan’ın Petroturk TV’ye yaptığı o özel açıklamalar: