Turpak bayi eğitimlerine devam ediyor

Turpak, bayilerinin yetkinliklerinin arttırılması amacıyla düzenlediği eğitimlere devam ediyor.

Turpak, sahada çalışan yetkili servis çalışanlarının teknik konularda bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla, yetkili servis çalışanlarına yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu bağlamda, şirket bünyesinde MEB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından verilen Endüstriyel Bakım Onarım alanında Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika programı düzenlenerek, yetkili servislerin yetkinliklerinin artırılması, İSG ve SEÇ konularında bilgi birikimlerinin arttırılması ve sahada yaşanılan sorunların giderilmesi hedeflendi.

BAYİLER EĞİTİMLERİN DEVAMINI TALEP ETTİLER

Düzenlenen eğitim programlarından memnun olduklarını belirten bayiler, şirket CEO’su Tamer Şengönül’den eğitimlerin devamını talep ettiler. Yetkili servisler ile bizzat ilgilen Tamer Şengönül; “Bayilerimizin kalitesinin artması bizlerin motivasyonunu ve gücünün arttırıyor” dedi.

 

Turpak ve BP’den ‘Yanlış dolum önleme sistemi’

Turpak ve BP Ekipleri “Yanlış dolum önleme sistemi” gibi önemli bir Proje’de iş birliği yaptı.

Turpak ve BP’nin iş birliğiyle geliştirilen “Yanlış Dolum Önleme Sistemi”nin ilk pilot uygulaması Dudullu BP istasyonunda tamamlandı.

Böylece daha önce BP’den alım yapan araçlara yanlışlıkla farklı ürün verme durumunun önüne geçiliyor, müşteri memnuniyeti arttırılıyor ve istasyonların yanlış dolum kaynaklı maliyetleri düşürülüyor.

Turpak ve BP projede emeği geçen; BP   IT Müdürü  Tümay Büyükaslan, Turpak İş Geliştirme & Proje Müdürü Mustafa Canarslan, BP  Destek Operasyonları Müdürü  Veli Akman, BP Destek Operasyonları Uzmanı Tolga Ertan, Turpak        Yazılım Müdürü  Kenan Güllü, Turpak  Proje Mühendisi Berk Bilgiç ve Turpak Yazılım Test Uzmanı   Özgür Aras ‘a teşekkürlerini iletti.

 

Eti Krom Akaryakıt Yönetim Sistemleri için Turpak ile anlaştı

Krom cevheri alanında hizmet veren Eti Krom A.Ş, tesislerindeki akaryakıt depolama ve ikmal sürecini Turpak ile yönetmeye karar verdi.

Taşıt Tanıma Teknolojilerinde uluslararası hizmet veren Turpak, akaryakıt dağıtım şirketleri ve filo sahibi şirketlerin işlerini daha verimli ve kârlı yönetebilmeleri amacıyla yeni teknolojiler sunuyor. Bu kapsamda da Eti Krom A.Ş, ile tesislerindeki akaryakıt depolama ve ikmal sürecini yönetmek için anlaştı.

Turpak Kamu ve Filo Satış Yöneticisi Aytaç Kaçtı, Eti Krom A.Ş’ nin akaryakıt takibindeki taleplerine yüzde 100 çözüm sağlayacaklarını belirterek Turpak Taşıt Tanıma teknolojilerinin bazı avantajlarını şu şekilde sıraladı;

  • Taşıt bazında düzenli Akaryakıt Tüketim Raporları ile km, litre, tutar, dolum tarihi, yer ve saat bilgileri takip edilerek, takip edildiği sürece olası kaçakları engelleniyor.
  • Taşıtlar pompa tarafından otomatik olarak algılanarak, dolum bilgileri otomatik olarak transfer ediliyor.
  • Her akaryakıt alımında taşıtın kilometre bilgileri otomatik olarak okunarak, raporlanıyor.
  • Programlanmış yakıt cinsi dışında başka bir yakıt cinsinin dolumunu engelliyor, böylece taşıta hata sonucu yanlış yakıt konulması engelleniyor.
  • Tanımadığı taşıta yakıt vermiyor. Pompa tabancası taşıtın deposundan çıkarıldığında dolum işlemini otomatik olarak kesiyor. Taşıt dışında başka bir yere dolum yapılamayacağı için ödenen akaryakıt bedelinin taşıtların deposuna girdiğinden emin olunabiliyor.
  • Bütün bilgiler el değmeden tam otomatik olarak aktarılıyor. Hiç bir sistem dışı müdahaleye izin vermiyor. Doğruluğundan emin olunan bilgiler raporlanıyor.
  • Bu raporlar ile taşıtların kilometrede tükettiği akaryakıt miktarlarını karşılaştırma imkanı elde ediliyor. Aynı zamanda taşıtın hangi istasyonlardan ve ne zaman dolum yaptığı tespit ediliyor.

 

Ortam Ölçümleri ve Kişisel Maruziyet Ölçümleri tamamlandı

Turpak yetkilileri, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile yasal bir zorunluluk haline getirilen ‘Ortam Ölçümleri Ve Kişisel Maruziyet Ölçümleri’ni tamamladı.

Turpak yetkilileri ortam ölçümleri ve kişisel maruziyet ölçümlerini tamamladı. 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile yasal bir zorunluluk haline getirilen ve çalışanların yaptığı işin fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkilerinin yasal sınırlar içerisinde olduğunu belgelemek ya da alınması gereken Kişisel Koruyucu Önlemleri belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği akredite laboratuvarlar yardımıyla bu ölçümlerin yapılması gerekiyor. Bu kapsamda ortam ölçümleri ve kişisel maruziyet ölçümlerini tamamlayan Turpak yetkilileri işlemleri merkez ofis, depo ve saha çalışmalarını kapsayacak şekilde gerçekleştirdiler. Test, deney ve muayene sonuçları incelenerek iş sağlığı ve güvenliği açısından uygunluk tamamlandı.

YAPILAN ÖLÇÜMLER:

  • İş yeri Ortamı Gürültü Ölçümü
  • Kişisel (Dozimetrik) Gürültü Maruziyet Ölçümü
  • Titreşim Ölçümü (El-Kol Ve Tüm Vücut)
  • Havalandırma ve Aspirasyon Ölçümü
  • Termal Konfor Ölçümü
  • Aydınlatma Ölçümü
  • Elektrik Ölçümü / Topraklama
  • Elektrik Tesisatı Uygunluk Raporu
  • Jeneratör Ölçümü