püis , akaryakıt istasyon

PÜİS’ten bayilerin maliyetlerini düşürmek için girişimler

PÜİS, maliyetleri artan, kazançları ise oransal olarak azalan akaryakıt istasyonu sahiplerinin giderlerini azaltmak için bir dizi protokol imzaladı.

22 Şubat’ta gerçekleştirilen PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda görüşülerek onaylanan protokollerle PÜİS üyesi akaryakıt istasyonu sahiplerine elektrik ve sigortada önemli avantajlar sağlanacak.

PÜİS ÜYELERİNE İNDİRİMLİ ELEKTRİK

PÜİS ile NYK Elektrik arasında yapılan protokol ile PÜİS üyesi akaryakıt istasyonlarına indirimli elektrik verilecek.

PÜİS’ten yapılan açıklamaya göre anlaşma ile istasyon sahiplerine iki farklı teklif sunuluyor. İstasyon sahiplerinin Sabit Birim Bedelli Anlaşmayı tercih etmeleri halinde şu anda işyerleri için uygulanan 0,5212 TL/kWh, PÜİS üyesi akaryakıt istasyonları için 0,4250 TL/ kWh olarak uygulanacak.

Maliyet Bazlı Anlaşmanın Tercih Edilmesi Durumunda ise istasyon sahiplerine her ay farklı birim fiyatı ve kar seçeneği sunulacak.

SİGORTADA PÜİS ÜYELERİNE YÜZDE 40’A VARAN FİYAT AVANTAJI

PÜİS ile ANR Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. ile yapılan protokol uyarınca mevzuat uyarınca istasyon sahiplerinin yapmaları zorunlu olan Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sigorta Poliçesi’nin PÜİS üyesi akaryakıt bayileri için yaklaşık yüzde 40 indirimle düzenlenmesi sağlanacak. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında ise PÜİS üyelerine yüzde 3 indirim yapılacak.

PÜİS Genişletilmiş Akaryakıt İstasyon Paket Poliçesi, yanlış yakıt hasarları için en geniş teminat ve en düşük muafiyetin yanı sıra yanlış yakıttan kaynaklı hasar gören araçlar için ikame araç hizmeti veren tek poliçe olacak.

Proje ile istasyon sahiplerine en geniş teminatlı sigorta poliçelerine, en düşük sigorta primlerini ödeyerek risklerini Quick Sigorta ile güvence altına almalarını sağlayacak.

Yine alınan kararlara göre 7/24 Hasar İhbar Hattı kurulacak; bayiye özel, konusunda uzman Hasar Danışmanı atanacak ve bayilere sigorta danışmanlığı hizmeti verilecek.

PÜİS VE SOLARAY ENERJİ’DEN GES PROTOKOLÜ

Akaryakıt istasyonlarının enerji ihtiyaçlarının güneşten karşılanması için PÜİS ile Solaray Enerji Ocak ayı içinde geniş kapsamlı bir işbirliğinin temellerini atmıştı. 22 Şubat’ta gerçekleştirilen PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda bu işbirliği çerçevesinde PÜİS üyesi akaryakıt istasyonları için sağlanacak fiyat avantajının ayrıntıları PÜİS teşkilatı ile paylaşıldı.

“MALİYETLERİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN BAŞLATTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR ARTAN BİR İVMEYLE DEVAM EDECEK”

PÜİS’in bayilerin maliyetlerini düşürmek için yaptığı çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş şunları söyledi:

“1967 yılında akaryakıt bayilerinin sorunlarının gündeme getirilmesi, bu sorunlara çözüm üretilmesi için girişimlerde bulunulması amacıyla kurulan Sendikamız, o tarihten itibaren bu misyonunu eksiksiz bir şekilde yerine getirdi ve getirmeye de devam ediyor.

Hepimizin malumu olduğu gibi 2 yılı aşkın bir süredir ekonomik bir terör yaşıyoruz. Akaryakıt sektörü de bu terörden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Zaten düşük bir kar payıyla faaliyetlerini sürdüren istasyon sahiplerinin son iki yıldır maliyetleri çok büyük oranda arttı. Kar payları sabit olan akaryakıt bayileri ayakta kalabilmek için giderlerini azaltmanın yollarını aramaya başladılar.

Yurt genelindeki 9700 akaryakıt istasyonunu çatısı altında toplayan PÜİS Yöneticileri olarak, meslektaşlarımızın ticaretlerini en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz.”

“Teknolojik bir çağda yaşıyoruz. Teknoloji hızla gelişiyor. İş yapış biçimleri de değişiyor, gelişiyor. Biz PÜİS olarak bu gelişmeleri çok yakından takip eden yeni nesil Sendikacılık anlayışıyla hareket ediyoruz. Akaryakıt istasyonlarının her birinin Enerji İkmal Noktalarına dönüşmeleri için Solar Enerji ile bir protokol imzaladık. Bu protokolle istasyonlara kurulacak güneş panelleri için bayilerimize önemli fiyat avantajı sağladık. Aynı zamanda kurulacak güneş panelleri için %100 finansman sağlayan bir model geliştirdik. Üyelerimiz istasyonlarına kurulacak güneş panellerinden üretilecek elektriğin ihtiyaçlarından fazla olan kısmını devlete satabilecekler Ayrıca elektrik ve sigorta konularında da bayilerimiz lehine önemli indirimler sağladık. Bundan sonra da çalışmalarımız artan bir ivmeyle devam edecek.

Akaryakıt istasyonları 24 saat açık olan, hastane, karakol, aşevi ve ibadethane görevlerini de yerine getiren, birçok hizmeti bünyesinde bulunduran iş yerleri. Tüketicilere en iyi hizmeti vermek için çalışan istasyonları bu nedenle sadece akaryakıt satılan iş yerleri olarak görmemek lazım.

İstasyonlara gelen tüketicilerin kullanımına sunulan benzin, motorin, otogaz, madeni yağ, addblue, elektrikli araçların şarj üniteleri ile her biri birer enerji ikmal noktası haline gelen akaryakıt istasyonlarında enerji verimliliği artarken, çevre duyarlılığı da üst seviyelere çıkacak. ‘sıfır atık’ sloganıyla istasyonlarımızın her biri ‘Doğa dostu istasyon’ olacak.”