OPET bayileri Çanakkale ruhunu yaşadı

OPET, Kadın Gücü Projesi’ne destek veren bayilerine bir gezi düzenleyerek 24-26 Eylül ve 1-3 Ekim tarihlerinde Çanakkale-Gelibolu Yarımadası ile Troya Milli Park Bölgesi’nde yaptığı uygulamaları bayileriyle paylaştı.

OPET, Kadın Gücü Projesi’ne destek veren bayilerini ödüllendirmek amacıyla düzenlediği gezi ile Tarihe Saygı Projesi kapsamında Çanakkale-Gelibolu Yarımadası ve Troya Milli Park Bölgesi’nde yaptığı uygulamaları bayileri ile paylaştı.

İki ayrı seyahat olarak planlanan OPET bayi gezileri 24-26 Eylül ve 1-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Kadın Gücü Projesi’ne destek veren OPET bayilerine yönelik olarak gerçekleşen gezi kapsamında Truva Ören Yeri, Troya Müzesi, Arkeo Köy Tevfikiye, Eceabat Tarihe Saygı Parkı, Akbaş Şehitliği, Bigalı Köyü, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği’ne ziyaretlerde bulunuldu.“Tarihe Saygı Projesi” kapsamında Çanakkale Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve Troya bölgesindeki Arkeo-Köy Tevfikiye’de yaratılan değişimi bayilerine yerinde aktarmanın memnuniyetini dile getiren OPET yöneticileri düzenlenen akşam yemeğinde de bayilere projelere olan inanç ve destekleri için teşekkürlerini sundular.

‘KADIN GÜCÜ PROJESİ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YARATMAYA DEVAM EDİYOR’

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, nesilden nesile aktarmak için 13 yıl önce ‘Tarihe Saygı Projesi’ni başlattık. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yer alan köyleri ve Eceabat ilçesini, sizlerin de desteği ile yarımadanın doğal dokusuna uygun rehabilitasyon ve değişim çalışmaları ile tarihimize yakışır hale dönüştürdük. Bütün bunlara ilave olarak Troya’nın dünyaya tanıtılması için uluslararası ölçekte başlatılan kültür ve turizm hamlesine destek vererek Arkeo-köy Tevfikiye’yi kültür ve turizme değer katan bir köy haline getirdik. OPET’in diğer sosyal sorumluluk projeleri gibi ‘Kadın Gücü Projesi’ de sizlerin desteği ile Türkiye’de büyük bir değişim yaratmaya devam ediyor. Verdiğiniz desteği ödüllendirmek amacıyla Çanakkale’ye düzenlediğimiz gezimize katıldığınız için teşekkür eder, birlikte daha büyük başarılara imza atmayı dileriz” diye konuştu.

“BU BAŞARIYI DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAĞIMIZA İNANIYORUM”

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Kadın Gücü Projesi diğer sosyal sorumluluk projelerimiz gibi Türkiye’de büyük bir değişim yaratıyor. Toplumsal algıyı değiştirmeyi ve kadınlara çalışma hayatında fırsat eşitliği yaratmayı amaçlayan ‘Kadın Gücü Projemiz’ sizlerin verdiği destekle her geçen gün büyüyor. Her birinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kadar kısa zamanda yakaladığımız bu başarıyı hep birlikte daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

“OPET’İN BÖLGEYE HİZMETLERİ GURUR VERİCİ”

Yemeğe katılan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir duygularını dile getirdi. Vali Tavlı, “Başarılı ve örnek sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratan topluma örnek olan siz OPET ailesinin ilimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. OPET gerçekten güçlü bir ekip. OPET’in bölgeye hizmetleri gurur verici… 2018 yılının Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girişinin 20’nci yılı olması sebebiyle OPET ile  gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ayrı bir değere sahip. Bu nedenle OPET ailesine minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“OPET’İ KALBİMİZİN EN MÜSTESNA KÖŞESİNE YERLEŞTİRDİK”

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “OPET, sosyal sorumluluk projelerinde en üst seviyede çalışan ve ülkemizde en büyük projelere imza atmış bir firma. Hem Eceabat bölgesine hem de Troya’ya büyük katkıları oldu. OPET ile Çanakkale’nin bir dünya markası olma yolunda çok güzel işler yapıldı. Bu yüzden biz OPET’i kalbimizin en müstesna köşesine yerleştirdik ve buradan hiç çıkmayacak” dedi.

TARİHE SAYGI PROJESİ

OPET, Çanakkale Eceabat ilçesi ile Alçıtepe, Seddülbahir, Bigalı, Kilitbahir, Büyük Anafarta, Küçük Anafarta, Kocadere ve Behramlı köylerinde uygulanan “Tarihe Saygı  Projesi” ile bölgede on iki yıldır bölgesel kalkınma hamlesi yaratılıyor. Köy meydanları ve evlerin yüzlerinin yenilendiği projede modern satış reyonları oluşturuldu, köyler yeşillendirildi, mevcut müzeler yenilendi, müze olmayan köylere yeni müze ve kültür merkezleri yapıldı. Halk Eğitim Merkezleri iş birliği ile İngilizce, bilgisayar, pansiyonculuk ve kişisel gelişime yönelik eğitimlerin verildiği proje kapsamında Eceabat’a açık hava müzesi niteliğinde bir park yapıldı. “Tarihe Saygı Parkı” adı verilen park, Çanakkale Savaşı’nın tüm detaylarını gösterecek şekilde donatıldı. 57. Alay Şehitliği ise aslına uygun olarak yenilenirken Akbaş Şehitliği inşa edilerek ziyarete açıldı. 2012 yılında işlevselliğini yitiren İlköğretim Okulu’nun yerine, yeni ve modern bir okul inşa ederek eğitim ve öğretim hayatına kazandırdı. Yarımadadaki tüm evlerin boyanması sağlandı, tüm köy meydanları düzenlendi, 3 köye anıt heykel yapıldı, 85 bin m2 taş döşendi, 2 bin 850 ağaç, 18 bin bitki ve çiçek dikildi, 6 bin m2 alana çim döşendi, 170 adet şehir mobilyası yerleştirildi. Proje; kurulan köy komitelerinin, OPET saha ekibi ve OPET bayilerinin takipleri ile sürdürülebilir özelliğe sahip.

OPET, Tarihe Saygı Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bölgede yapılan çalışmaların yarattığı değişim ve etki her geçen gün artıyor ve Gelibolu yarımadası bu projeyle hak ettiği görüntüye kavuşuyor.

TEVFİKİYE ARKEO KÖY

OPET, “2018 Uluslararası Troya Yılı”nda; tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ve Troya ören yerine en yakın yerleşim yeri olan Tevfikiye Köyü’nün fiziksel ve sosyal değişimini içeren çalışmalar gerçekleştirdi. Tevfikiye Köyü, bu kapsamda Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları, figürleri, tarihi ve mitolojik değerleri ile açık hava müzesi niteliğinde arkeo- köye dönüştürüldü. Köyün, Troya Antik Kenti’ne yapılan ziyaretler sırasında mola verilen, gezilen, organik sebze-meyve, hediyelik eşya alışverişinin yapılabileceği ve Troya tarihinden izler taşıyan bir köy haline getirilmesi amaçlandı. Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle farklı başlıklarda kurslar başlatıldı ve bölgede sosyal yaşam kalitesi yükseltildi. Tevfikiye, bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirildi.