
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin kesinti kararı öncesi, ham petrol fiyatları yaklaşık yüzde 4,6 düşüş gösterdi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da devam eden OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararının henüz açıklanmaması, petrol fiyatlarında gerilemeye yol açtı. Dün 49,99 dolardan kapanan Brent türü ham petrol varil fiyatı saat 14.20 […]
Avusturya’nın başkenti Viyana’da devam eden OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararının henüz açıklanmaması, petrol fiyatlarında gerilemeye yol açtı.
Dün 49,99 dolardan kapanan Brent türü ham petrol varil fiyatı saat 14.20 itibarıyla 47,67 dolardan, WTI tipi ham petrolün varil fiyatı ise 43,84 dolardan alıcı buldu.
Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), küresel ekonomik büyüme ve ham petrol talebini olumsuz etkiliyor. Bu durum da fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.
Dün, Viyana’da OPEC ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin toplam petrol üretimlerini günlük 1,5 milyon varil daha azaltmalarına ilişkin tavsiye kararı alınmıştı. Söz konusu günlük ek kesintinin 1 milyon varilinin OPEC, 500 bin varilinin ise OPEC dışı ülkelerden yapılması önerilmişti.
OPEC dışı ülkelerin en büyük petrol üreticisi olan Rusya’nın 500 bin varillik ek kesintinin ne kadarını karşılayacağının netleşmemesi fiyatlardaki düşüşü destekliyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TEİAŞ, Talep Tarafı Katılımı Hizmeti Tedarik Sürecini iptal etti24 Haziran 202517:41 Bakan Bayraktar, Şanlıurfa’daki enerji sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi24 Haziran 202515:52 Gaziantep’te 58 megavatlık GES kurulacak24 Haziran 202515:51 Bera Holding’in yenilenebilir enerji yatırımları 21,5 milyon doları aştı24 Haziran 202514:47 Spot piyasada elektrik fiyatları24 Haziran 202514:43