Nurten Öztürk hayat hikâyesini öğretmenlerle paylaştı

 Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın Genel Kurulu’na konuk olan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, öğretmenlere eğitimcilikten iş yaşamına uzanan başarı öyküsünü anlattı ve önemli öğütler verdi.

 

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın 22 Haziran 2017 tarihinde Ataköy Kültür Üniversitesi’nde yapılan Genel Kurulu’na konuk konuşmacı olarak davet edilen OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, hayat hikâyesini öğretmenlerle paylaştı.

 

“İNSANA İNSANCA YAKLAŞIMIMIZLA BAŞARDIK”

 

Kendi hayatından örnekler vererek altın değerinde tavsiyelerde bulunan Öztürk şöyle konuştu: “Öğretmenlik en kutsal meslek. Öğretmen; göze görmeyi, beyne anlamayı, dile konuşmayı öğretir kısaca eğitim, dünyayı renklendirir. Tüm öğretmenlerimizin bu idealle yetişmesi lazım. Ben çocukluğumdan bu yana ülke ve insan sevgisiyle yoğrularak; çok çalışmaya, kendimi iyi yetiştirmeye, ülkeme ve insanımıza yararlı bir insan olmaya ant içtim. İstediğiniz hiçbir şeye kolay erişemeyeceğinizi, zorluklarla mücadele etmeyi, sihirli değnek diye bir şeyin olmadığını, sihrin kendimiz olduğunu öğrencilik yıllarımda öğrendim. Öğretmenlik yaptığım yıllarda da bu felsefeden vazgeçmedim. Karı-koca öğretmen olarak eğitimciliğe 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’nda başladık. Çeşitli okullarda devam ettik ancak eşim Fikret Öztürk, 1980 yılında ticarete atılmaya karar vererek, madeni yağ ve akaryakıt sektörüne girdi ve Öztürkler Petrol’ü kurdu. Ben de 1984 yılında öğretmenliği bırakarak eşime destek olmak üzere ticarete atıldım. Kısa sürede işimizi büyüterek pek çok madeni yağ ve akaryakıt markasının bayiliklerini aldık. Çok çalıştık, yılmadık. 1992 yılında Mersin’den İstanbul’a taşınarak birlikte Türkiye’nin ilk yerli sermayeli akaryakıt şirketi olan OPET’i kurduk. Yani o küçücük madeni yağ dükkanını Öztürkler Petrol’e, Öztürkler Petrol’ü OPET’e dönüştürdük ve OPET,  bugün ülkemizin en önemli markalarından biri. Bunu da çalışkanlığımız, dürüstlüğümüz, insana insanca yaklaşımımızla başardık.”

 

“BİLİNÇLİ TOPLUM YARATMA HEDEFİ İLE HAREKET ETTİK”

 

Türkiye’de sosyal sorumluluk konusunda birçok projeye imza atan Nurten Öztürk, konuşmasının devamında sosyal sorumluluk alanında herkese görev düştüğünü, bireylerin ve kurumların bu konuda çaba harcaması gerektiğini belirtti. “Sizlerin de toplumumuzun gelişmesi için çok güzel projeler üreteceğinize, uygulayıcısı ve takipçisi olacağınıza inanıyorum” diyerek sözlerine devam eden Nurten Öztürk, öğretmenleri OPET’in projelerinde aktif görev almaya ve ‘OPET kusursuzluk elçisi’  olmaya davet etti. Öztürk,  OPET sosyal sorumluluk projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: “17 yıldır yürüttüğümüz ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile Türkiye’de hijyen bilincini yerleştirmek için çalıştık. Kendi istasyonlarımızdan başlayarak, tuvalet temizliği ve hijyenini yaygınlaştırdık ve kalıcı hale getirmeyi başardık. Yeşil Yol Projesi’ ile de istasyon giriş ve çıkışlarında, bulvarlarda, karayolları üzerinde yaklaşık 700 bin adet bitki dikimi yaparak; istasyonlarımızı ve çevresini, şehir merkezlerindeki park ve bulvarları yeşillendirdik, OPET ormanları kurduk. Bilinçli toplum yaratma hedefiyle, Anadolu’daki köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesi, eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve çevre bilincinin gelişmesi için ‘Örnek Köy’ler oluşturduk. ‘Tarihe Saygı Projesi’ ile Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için, bölgeye yarışır bir düzenleme yaptık. Üç yıldır paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz ‘Trafik Dedektifleri Projesi’  ile Türkiye’nin 81 ilindeki 3 milyona yakın öğrenciyi ‘trafik güvenliği’ konusunda eğittik ve aileleriyle birlikte trafik bilinci aşıladık. Bu yıl projemizi genişleterek, kazalara karşı emniyet kemerinin önemini hatırlatmak için “Yaşam Kemeri” projemizi başlattık. Hedefimiz, bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını, bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarılabilmek.”