Motosiklet kullanıcıları Aytemiz istasyonunda buluştu

Motorcu Dostu İstasyon Projesiyle motosiklet kullanıcılarına yönelik geliştirdiği hizmetlerini çeşitlendirip, motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Aytemiz, bu uygulamayı yerinde deneyimlemeleri için birçok motosiklet derneği ve platformunu gruplar halinde Bostancı’daki Aytemiz Vadim Petrol istasyonunda ağırladı.

 

Motorcu Dostu İstasyon Projesiyle motosiklet kullanıcılarına yönelik geliştirdiği hizmetleri çeşitlendirmeyi planlayan Aytemiz, bu alandaki yatırımlarını arttırarak, Türkiye genelindeki Motorcu Dostu İstasyon sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor. Bu kapsamda Aytemiz, gruplar halinde bir araya gelen motosiklet kullanıcılarını uygulamayı yerinde deneyimlemek için İstanbul Bostancı’da yer alan Vadim Petrol İstasyonu’nda Aytemiz Genel Müdür Ahmet Eke’nin ev sahipliğinde ağırladı.

 

“BU PROJEMİZLE ARADA DURAK NOKTASI OLUYORUZ”

 

Bugün buraya geldiği için mutluluk duyduğunu kaydeden Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, bu projenin farklı bir olay ve yaklaşım olduğunu, motosiklet kullanıcılarının, toplumda henüz yeterince farkına varılamayan bir kesim olduğunu dile getirdi. Eke, “Türkiye’de 3 milyon civarında motosiklet kullanıcısı var. 3 milyon rakamı, bu kişilerin etkileştiği aileleri, yakınları ve arkadaş gruplarını düşündüğünüzde 10 milyona çıkar. Farklı bir kitleye hitap ediyoruz. Biz de motosikletli dünyanın içinde arada bir durak noktası oluyoruz. Biz, bu gruba küçük detaylarla farklı hizmetler sunabileceğimizi düşündük. O detaylar bu istasyonumuzda da var. Motosikletlilere yakıt ikmali yapılırken satış görevlisi arkadaşlarımızın yeterince eğitimli olmadıklarını, yakıtları taşırıp, dikkat edemediklerini görüp, küçük bir eğitimle bunun da toparlanması gerektiğini fark ettik. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 500 istasyonumuzun 80 tanesinde hali hazırda bu konseptimizi uyguluyoruz. Temmuz sonuna kadar 100 istasyonumuzda sözünü ettiğimiz altyapıları tamamlamış olacağız” dedi.

 

Motorcu Dostu İstasyon Projesi kapsamında Aytemiz personeline verilen eğitimlere de değinen Eke, “Bilhassa motorcuyu ilk karşılayan personelimize yakıt ihtiyacı olan motosikletliyi yakıt alacağı adaya yönlendirmesini sağlıyoruz. İstasyonlarımızda, onlara yönelik bir dizayn oluşturduk. Şeritleri ayırıp, zeminleri kaymaz zemin haline getirdik. O adaların bulunduğu yerdeki pompalarda görev yapan satış görevlilerimizi, yakıt ikmali sırasında motosikletlilerin park ettiği anda nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğittik. Yakıt ikmalinde motosikletlilerin depoları küçük olduğu için araçlara göre dizayn edilen tabancalardan çabuk dolan yakıt, taşmalara sebep oluyor. Bunların önüne geçip, hizmet kalitemizi arttırmak için personelimize eğitimler verdik” şeklinde konuştu.

 

“MOTORDAN ÖDE UYGULAMASI İÇİN PERSONELİMİZE EĞİTİMLER VERDİK”

 

Aytemiz’in motor kullanıcılarına yönelik geliştirdiği, Motordan Öde Uygulaması hakkında da bilgeler veren Eke, “Motosikletliler, yakıt aldıklarında aracını bırakıp, ödeme için markete gidip gelene kadar bazı sıkıntılar yaşıyor. Burada amaç, içeriye girmeden araçları başında ödeme yapmalarını sağlayabilmek. Günümüzde teknoloji çok gelişti. Aytemiz Kart’ın içinde kişiye özel bilgiler var. O kartı gösterip, pompalarımıza okutarak motosikletin yanından hiç ayrılmadan ödeme yapma imkanı getirdik. Bu konuda da personelimiz eğitildi. Biz bunu hem diğer araçlar için, hem de bilhassa motosikletliler için hayata geçirmiş olduk” diye belirtti.

 

‘YIL SONUNA KADAR 100 MOTORCU DOSTU İSTASYONA ULAŞACAĞIZ’

 

Motorcu Dostu İstasyon konseptiyle hizmet alanlarını çeşitlendirip, motosikletlilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Aytemiz’in bu alandaki yatırım ve stratejilerini Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke Enerji Petrol Gaz’a anlattı.

 

Türkiye’de motosiklet kullanıcısı sayısının 3 milyon adet olduğunu dile getiren Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, bunun toplam araç sayısının yüzde 15’ine denk geldiğini ve bu kitlenin önemli bir kesimi temsil ettiğini kaydetti. Eke, “Bu kitle yoğun trafiğin arasında, potansiyel kaza riskiyle daha fazla karşı karşıya geliyor. Bu açıdan biraz bilgilendirmeye de ihtiyaç var. Büyük şehirlerde çok ciddi trafik kazaları oluyor. Burada hem motosiklet, hem de araç kullanıcılarının bu konuda farkındalığını oluşturmamız gerekiyor” dedi.

 

Motosiklet sürücülerinin istasyonlardan zaman zaman ihtiyaçlarını karşıladığını kaydeden Eke, “Malzeme ihtiyaçları oluyor. Yakıt aldıkları esnada motosikletlerini park etmeleri gerekiyor. İstasyonlarımızda onlara yönelik bazı şeyler hazırladık. Satış personelimizi eğitime tabi tuttuk. İkmal adalarında onlar için kaymaz zeminli özel alanlar oluşturduk. Bununla birlikte istasyonlarımızda motosiklet park alanları ve bu alanlarda eşyalarını saklayabilecekleri özel şifreli anahtarlara sahip dolaplar konumlandırdık.Marketlerimizde, motorcuların kolay bulamadığı malzemeleri bulundurmaya özen gösterdik. Burada amacımız; onların ihtiyaçlarını bir nebze dahi olsa karşılayabilmek. Bilinçli ve organize bir grup olduklarını söyleyebilirim. Bu projemizden dolayı çok mutlular. Şu anda 80 olan Motorcu Dostu İstasyon sayımızı yılsonuna varmadan 100’ e çıkaracağız. Bu gruptan gelen taleplere göre istasyon sayımızı arttıracağız” dedi.