İş Dünyasında Kadının Rolü Zirvesi’nden Kadoil’e plaket

Kadoil’in sponsoru olduğu ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü Zirvesi’ TÜRKONFED, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle İstanbul’da düzenlendi.

Kadoil’in sponsoru olduğu ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü Zirvesi’ TÜRKONFED, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle İstanbul’da düzenlendi. Düzenlenen zirvede Kadoil’e teşekkür plaketi verildi.
‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü Zirvesi’ Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda üst düzey yöneticinin katılımıyla İstanbul Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirildi.

ZİRVE KAPSAMINDA 4 PANEL DÜZENLENDİ

Zirve kapsamında, Birleşmiş Milletler Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ışığında, ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Nitelikli Eğitim Stratejileri’, ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Sanayinin Geleceği’, ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Sorumlu Üretim ve Tüketim’ ve ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Barış ve Güçlü Kurumlar’ başlıkları ile 4 panel düzenlendi.

KADOİL’E TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Organizasyon sonunda, zirveye katkılarından dolayı Kadoil’e Teşekkür Plaketi verildi. Teşekkür Plaketini, Kadoil adına Genel Müdür Yardımcısı Nergiz Kadooğlu Çifçi, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Alper Bektaş’ın elinden aldı.

‘KADINLAR İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA YER ALMALI’

Kadınların hayatın her alanında güçlenmesine ilişkin çözüm önerileri, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma konularının ele alındığı zirvede, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu açılış konuşması gerçekleştirdi. Tarkan Kadooğlu, Türkiye’de iş hayatındaki kadınların sorunlarına değinerek, kadınların ekonomik büyüme için iş hayatına daha fazla girmesi gerektiğini söyledi. Kayıt dışı istihdam ve bu kayıt dışılık içinde kadınların durumunun da iyi irdelenmesi gerektiğinin altını çizen Kadooğlu sözlerine şöyle devam etti, “Ülkemizde kadınların kayıt dışı çalışma oranları erkeklere göre daha yüksek bir seviyede bulunuyor. TÜİK 2016 verilerine göre çalışan her 2 kadından 1‘i kayıt dışı görünüyor. Kadınlar, kayıtlı çalışmaları halinde aldıkları aylık ve yardımların kesilmesi endişesi yaşadığı için sosyal güvenlik şemsiyesi altına tam olarak alınamıyor. 2012’de sosyal yardımlara yönelik düzenleme ile bu endişe ortadan kaldırılsa da uygulama farklı işliyor. Gelir vergisi uygulamasında cinsiyete duyarlılık geliştirilmesi önemli bir kazanım olacaktır. Prim teşviklerinin, işgücü maliyetinin ve kayıt dışı istihdamın yüksek olduğu sektörlere daha yüksek miktarda verilmesi kayıt dışı istihdamı azaltacaktır.”